„Į Maskvą niekas nesiruošė vykti.“ Legionas „Rusijos laisvė“ gavo informaciją, koks buvo tikrasis Prigožino tikslas (Video)  ()

Legiono „Rusijos laisvė“ kovotojas, kurio šaukinys „Cezaris“ pagal savo šaltinius išsakė informaciją apie tai, koks buvo tikrasis J. Prigožino tikslas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekas nesiruošė vykti į Maskvą, bet kadangi Rusijos Federacijos aukštosios karinės vadovybės Rostove nebuvo, J. Prigožinas tai sugalvojo ekspromtu, sakė „Cezaris“. Legiono „Rusijos laisvė“ kovotojas pareiškė, kad „vagneritams“ iškilo užduotis užimti Rusijos Federacijos Generalinio štabo būstinę Rostove kartu su S. Šoigu ir V. Gerasimovu, kurių tuo metu ten nebuvo, nes jie buvo įspėti apie artėjantį maištą.

Interviu su Cezariu iš legiono „Rusijos laisvė“, skirtą „Espreso.TV“, galima pažiūrėti „YouTube“.

„Rusijos laisvės“ kovotojas pasakojo, kokios buvo prielaidos „Wagner“ savininko maištui Rusijos Federacijoje: „Supratome, kad jis anksčiau ar vėliau pradės savo žaidimą, nes nuo 2017 m. konfliktas su S. Šoigu paaštrėjo po to, kai „deguonis jam buvo „nukirstas“ jau Sirijoje.

J. Prigožinas turi didelių politinių ambicijų. Karo metu jis matė, kad V. Putino valdžios vertikalė nėra gyvybinga. O kadangi konfliktas su Krašto apsaugos ministerija aštrėjo ir privedė prie to, kad nuo liepos 1 dienos jis tikrai praras savo karius, tai ryžosi tokiam beviltiškam žingsniui. Legiono karys sakė:

„Manau, jog planas buvo sučiupti V. Gerasimovą ir S. Šoigu Rostove, bet kadangi jie buvo iš ten išvežti laiku (natūralu, kad nutekėjo informacija), jis pradėjo improvizuoti ir nusprendė šantažuoti V. Putiną, vykdamas į Maskvą“. Kariškis taip pat paaiškino, kodėl A. Lukašenka. įsikišo į J. Prigožino ir V. Putino derybų procesą:

 

„Tą akimirką labai įdomiai įsikišo A. Lukašenka, ryte pamatęs baltarusių savanorių kreipimąsi. A. Lukašenka supranta, kad jo saugumo pajėgos yra dar mažiau pasirengusios kovai nei Rusijos kariuomenė, ir jos negalės atsispirti K. Kalinausko pulko kovotojams, juolab kad žmonės tuoj pat pereis į jų pusę, ir A. Lukašenka įsikišo į J. Prigožino situaciją, siekdamas ištikimų partnerių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()