Gali būti didelės problemos. Lukašenka siunčia Baltarusijos specialiųjų pajėgų brigadą (Video)  ()

Jevgenijus Prigožinas su savo samdiniais gali vykdyti žygį ne į Maskvą, o į Minską. Juk „vagneriečių“ bazė Mogiliovo srityje yra vos už 87 kilometrų nuo Baltarusijos sostinės. „Wagner“ miestelyje stovi apie 300 palapinių, kuriose gali tilpti 8-9 tūkstančiai kovotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ pareiškė Baltarusijos jungtinio pereinamojo laikotarpio komiteto vadovas Pavelas Latuško. Jis pažymėjo, kad toks atstumas yra niekinis.

„Ir jokia Baltarusijos armija negalės tam atsispirti. A. Lukašenka, žinoma, bijo tokio scenarijaus“, - sakė P. Latuško.

Taip pat žinoma informacija, jog jis įsakė Baltarusijos specialiųjų operacijų pajėgų Marinogorsko brigadai saugoti šią teritoriją. Artimiausiu metu bus žinoma, ar „vagneriečiai“ persikels, ar ne. 

„A. Lukašenka yra labai godus žmogus. Jis nori užsidirbti pinigų iš visko. Jis naudosis „Wagner“ verslu Afrikoje. Ir jau yra tam tikri požymiai“, - sakė Baltarusijos jungtinio pereinamojo laikotarpio komiteto vadovas.

Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs žmogus turi „dešinę ranką“ – Viktorą Šeimaną. Jis, Baltarusijos diktatoriaus prašymu, 2020 metų birželį sukūrė panašią privačią karinę struktūrą „Gard Servis“. Galima daryti prielaidą, kad „Wagner“ su ja susijungs į vieną privačią karinę kompaniją.

Be to, „vagneriečiai“ gali būti išsiųsti į Afriką saugumo ir kariniais tikslais. Kalbame apie verslą Afrikos šalyse su A. Lukašenkos sūnaus Viktoro investicijomis. Juk jis Baltarusijos diktatoriaus vardu valdo visus oligarchus ir milijardus, kuriuos Baltarusijos prezidentu apsišaukėlio šeima pavogė iš baltarusių žmonių.

Taip pat Baltarusijoje gali pasireikšti specialiųjų operacijų pajėgų rengimo kryptis. „Wagner“ rengtų baltarusių karininkus.

„Ir pats bazės faktas sukurs grėsmę NATO šalims, Ukrainai. Manau, kad visi šie trys elementai - Afrika, mokymai ir šios grupės buvimas - išspręstų jam daugybę užduočių“, - įsitikinęs Pavelas Latuško.

 

Tačiau tam Aleksandras Lukašenka turėtų suteikti „vagneriečiams“ pilietybę. Juk, pavyzdžiui, jei kalbame apie Baltarusijos privačią grupę, sukurtą 2020 m., tai pagal įstatymą ten turi būti Baltarusijos piliečiai. O „vagneriečiai“ yra Rusijos piliečiai.

Todėl yra informacijos, kad Baltarusijos diktatorius jau pažadėjo pilietybę Jevgenijui Prigožinui ir bent jau „Wagner“ vadams. Tačiau įsakymai šiuo klausimu greičiausiai bus įslaptinti. Bet kuriuo atveju Baltarusijos prezidentas-apsišaukėlis turi pasirašyti tam tikrą dekretą, kad įteisintų samdinių statusą savo šalies teritorijoje.

Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs žmogus savo retorika jau pradėjo kalbėti daugiau nei Rusijos diktatorius ar Rusijos propaganda. Taigi A. Lukašenka pabrėžia, kad Rusijos karas prieš Ukrainą yra „mūsų karas“. O J. Prigožino „maišto“ dieną Saugumo Taryba, kuriai vadovauja Baltarusijos diktatorius, paskelbė pareiškimą. Jame sakoma: „Baltarusija visais atžvilgiais remia vadinamąją „specialiąją operaciją“. Tai yra, tokiu būdu Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs asmuo bando įrodyti, kad Rusijai jis yra šalyje „geriausias“.

 

„J. Prigožinas gali tiesiog „parduoti“ savo pasiteisinimus V. Putinui, kad sušvelnintų savo kaltę dėl to, ką padarė, ir spręsti A. Lukašenkos problemą“, – mano Pavelas Latuško.

Tai yra, A. Lukašenka susikūrė sau problemų su V. Putinu, su savo valdžia ir Baltarusijos visuomenėje. Taktiškai išėjo „laimėtojas“. Jis sako, kad yra „superherojus, sustabdęs pučą Rusijoje“. Bet tuo pačiu iš visų pusių strategiškai aplink jį yra „bombos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(11)
(-4)

Komentarai ()