Pavojinga žinia Maskvai. Ką rusai galvoja apie Prigožino maištą (Video)  ()

Kai kurie rusai girdėjo naujienas apie J. Prigožiną ir „Wagner“, bet vis tiek netiki ir mano, kad tai kažkoks gandas, tačiau didžioji dauguma apklaustųjų yra išsigandę. Jie pasibaisėjo, kad Rusijoje „tokie dalykai vyksta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių tinklaraštininkas Sergejus Sternenko paskelbė vaizdo įrašą, kuriame demonstravo rusų apklausos gatvėje apie J. Prigožino maištą fragmentus.

„Visiškai nežinau, kas tai yra“, – sakė kai kurie rusai apie nepavykusį J. Prigožino maištą.

Pasak eksperto, jis pastebėjo įdomią tendenciją: vyresnės kartos žmonės daugiausia palaiko V. Putiną, o jaunimas, atvirkščiai, palaiko J. Prigožiną, o, kaip sakė vienas maskvietis, daug jaunų žmonių buvo pasiruošę griebtis ginklo ir padėti „vagneriečiams“.

„Nepaisant didelio Rusijos propagandos darbo, kuriuo siekiama priversti rusus neapkęsti J. Prigožino ir jo gaujos, vis tiek nemačiau kritiškų komentarų apie šiuos karo nusikaltėlius“, – sakė S. Sternenko.

Be to, kaip paaiškėjo, ne visi rusai net žino, kas yra J. Prigožinas. „Visiškai nežinau, kas jis. Man šis vardas nieko nereiškia, aš nieko nesuprantu apie politiką. Vyko į Maskvą? Velnias, tu rimtai?“ - sakė Rusijos Federacijos gyventojas.

Kai Rusijos Federacijoje buvo bandymas įvykdyti perversmą, stebėjau Rusijos socialinius tinklus ir pamačiau tai, ko anksčiau nebuvo: rusai vis aktyviau kritikavo Vladimirą Putiną, kad jis pasirodė labai silpnas. Rusai pamatė, kad karalius nuogas. Ir maždaug tos pačios mintys girdėjosi ir gatvėse“, – pabrėžė S. Sternenko.

 

Gana orientacinis buvo vieno ruso atsakymas į klausimą: „Kaip prezidentas atrodo tarp šių įvykių: stiprus ar silpnas? „Man atrodo, kad jis niekaip neatrodo, nes, tiesą sakant, aš net nemačiau jo pasirodymo šioje situacijoje“, – sakė rusas.

Be to, kai kurie Rusijos Federacijos gyventojai ir toliau palaiko J. Prigožiną, vadindami jį „nuostabiu žmogumi“, „prašmatniu žmogumi“ ir pripažindami, kad už jį balsuotų rinkimuose. Ir visa tai nepaisant to, kad V. Putinas paskelbė J. Prigožiną išdaviku, kurio veiksmai buvo jam dūris į nugarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: