„Bukas išdavikas.“ Putinas kai ką pažadėjo Erdoganui. Tai, kas buvo paskui, sudrebino Rusiją (Video)  ()

Rusijoje vadų sugrįžimas iš „Azovstalio“ buvo suvokiamas kaip T. R. Erdogano „dūris į nugarą“. Rusai supyko, nesuprasdami tokio sprendimo motyvų. Tiesą sakant, tokių Turkijos lyderio veiksmų priežastis buvo asmeninė pilietinė nesantaika su V. Putinu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-13 „Bukas išdavikas.“ Putinas kai ką pažadėjo Erdoganui. Tai, kas buvo paskui, sudrebino Rusiją (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Azoviečių“ sugrįžimas buvo gana netikėtas net Ukrainai. Iš tiesų, pagal preliminarius susitarimus, jie turėjo likti Turkijoje iki karo pabaigos.

Politikos analitikas Nikolajus Davydiukas „24 kanalui“ papasakojo netikėtų detalių, kurios galėjo turėti įtakos R. T. Erdogano sprendimui.

Kartu Nikolajus Davydiukas paaiškino, kad Vladimiras Putinas pažadėjo R. T. Erdoganui perduoti Zaporožės AE kontrolę TATENA arba Ukrainai. Būtent Turkijos vadovas norėjo tai pademonstruoti kaip vieną iš savo, kaip derybininko, pergalių ir panaudoti ją rinkimuose. Tačiau V. Putinas žodžio nesilaikė.

„V. Putinas jį „permetė“, o R. T. Erdoganas spjovė jam į veidą. Jis gražiai turkiškai pasakė, kad V. Putinas yra toks išdavikas, kuris nesilaiko žodžio. Apvyniojo tai kitais žodžiais, bet taip skambėjo,“ - pabrėžė Nikolajus Davydiukas.

R. T. Erdoganas netgi palaikė Ukrainos įstojimą į NATO, nors jis buvo tarp dviejų šalių, kurios nepritarė narystei dėl daugelio kitų priežasčių. Dabar Turkijos lyderis teigė, kad Ukraina demonstruoja save iš geriausios pusės: remia kaimynystę, stato „grūdų koridorių“, palaiko musulmonus – Krymo totorius.

 

„Superšalis, superkaimynas, taip turėtų būti. O V. Putinas net negali susidoroti su J. Prigožinu. Ir kai V. Putinas tikrai išdavė R. T. Erdoganą, jis vis tiek kviečia jį į susitikimą ir klausia, kodėl taip atsitiko su „Azovstal“ gynėjais“, – sakė politologas.

Atkreipkite dėmesį, kad R. T. Erdogano ir V. Putino susitikimas Turkijoje numatytas rugpjūčio mėnesį. Tiksliai nežinoma, ar jis įvyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: