Europai bus šokas. Trumpas skelbia, ką padarys tapęs prezidentu  (6)

Buvęs JAV prezidentas sakė, kad mažiau nei prieš trejus metus jis „visiškai atkūrė JAV kariuomenę ir atvedė Ameriką į tokią stiprią pasaulinę poziciją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad jei bus perrinktas, pareikalaus iš Europos kompensuoti ginklų atsargų, kurias Vašingtonas išsiuntė Ukrainai, atkūrimo išlaidas.

Tai pranešė „RBC-Ukraine“, remdamasi D. Trumpo pasisakymu.

Iš pradžių D. Trumpas sukritikavo JAV sprendimą perduoti kasetinius šaudmenis Ukrainai dėl to, kad Vakaruose baigėsi amunicijos atsargos, kurias būtų galima tiekti Kyjivui.

„Po dvidešimt devynių mėnesių arsenalai yra tušti, atsargos išeikvotos, iždas išeikvotas, karinės gretos tuščios, mūsų šalis yra visiškai pažeminta, o mes turime korumpuotą, susikompromitavusį prezidentą, suktą Joe Bideną, kuris  traukia mus į Trečiąjį pasaulinį karą“, – sakė jis.

Be to, D. Trumpas apkaltino JAV partnerius Europoje skiriant nedidelę pagalbos Ukrainai dalį.

Buvęs JAV vadovas taip pat kritikavo J. Bideno administraciją dėl to, kad ši dar neprašė kompensacijos.

Prašysiu Europos, kad ji kompensuotų mums išlaidas, susijusias su į Ukrainą siunčiamų ginklų atsargų atstatymu. Ji turėtų tai padaryti dabar, bet Joe Bidenas yra per silpnas, jis negerbiamas ir jis net negali to prašyti", – sakė jis.

 

Be to, D. Trumpas kalbėjo apie savo planus tuo atveju, jei būtų išrinktas JAV prezidentu.

„Kai ateisiu į Baltuosius rūmus, pirmąją dieną grįšime prie tarptautinės politikos, kuri pirmiausia iškelia Amerikos interesus. Pagrindinis Amerikos interesas Rytų Europoje yra taika ir stabilumas. Norime, kad žmonės nustotų mirti“, – pridūrė jis.

 

Buvęs JAV prezidentas jau garsėja skandalingais pareiškimais apie Rusijos karą prieš Ukrainą. Visų pirma jis išreiškė savo paramą Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui ir nepritarė pagalbai Ukrainai.

Pavyzdžiui, D. Trumpas pareiškė, kad leis Rusijai užimti dalį Ukrainos teritorijų, kad išvengtų karo. Jis taip pat atsisakė V. Putiną vadinti karo nusikaltėliu.

Be to, buvęs JAV prezidentas neseniai pažadėjo, kad jei laimės rinkimus, privers Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir V. Putiną sudaryti taikos sutartį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(63)
(-59)

Komentarai (6)