Netikėti įvykiai. Kazachstanas ruošiasi karui su Rusija (Video)  (1)

Kazachstano šiaurėje, netoli Rusijos sienų, buvo pradėtas rengimasis šalies teritorinei gynybai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstanas staiga paskelbė apie teritorinės gynybos treniruočių stovyklas regione, kurį Rusijos Federacija grasino aneksuoti.

Tai prasidėjo Petropavlovske, šiaurės Kazachstane, kuris yra visai netoli Rusijos sienos. Būtent čia gyvena daugiausiai etninių rusų, kurie ilgą laiką demonstruoja separatistinį aktyvumą. Informacijos agentūros praneša apie treniruočių stovyklos steigimo pradžią, remdamosi Kazachstano gynybos ministerija. Remiantis paskelbta informacija, pratybose dalyvaus regioninių vadovybių ir oro šturmo karių vadai bei brigadų vadai.

Kazachstano gynybos pajėgos buvo sukurtos 2017 m. Šalies valdžia jau paskelbė, kad ruošiasi parengti išsamų jų plėtros planą. Rusijos invazijos metu teritorinės gynybos pajėgos Ukrainoje suvaidino svarbų vaidmenį ir sugebėjo vienu metu atidėti Rusijos puolimą net keliose srityse. Apmokytos pajėgos padarė žalą rusų kolonų trasoje surengtose pasalose.

 

2022 metų rugsėjį, po Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą, Kazachstano Kostanajaus regione, kuris ribojasi su Rusijos Federacija, buvo surengtos gynybos pratybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(7)
(128)

Komentarai (1)