Padeda išsaugoti jėgas. Skelbiama apie naują Ukrainos kontrpuolimo taktiką  ()

ISW ekspertai mano, kad Ukrainos kontrpuolimas siekia sukurti asimetrinį išsekimo gradientą, leidžiantį sutaupyti gyvosios jėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau vykdė kontrpuolimo operacijas mažiausiai trijuose fronto sektoriuose. Kovotojams pavyko pajudėti į priekį nuo Bachmuto. Tai tapo žinoma iš ISW pranešimo.

Pasak ekspertų, liepos 25 d. paskelbta geografinės padėties vaizdo medžiaga aiškiai rodo, kad Ukrainos gynybos pajėgos pasiekė svarbių taktinių laimėjimų į pietus nuo Kliščijivkos, esančios 7 km į pietvakarius nuo Bachmuto.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad kovotojai vykdė puolamąsias operacijas:

  •     Bachmute;
  •     Melitopolyje (į vakarus nuo Zaporožės srities);
  •     Berdjansko (Zaporožės ir Donecko sričių pasienio sritis) kryptimis.

Remiantis informacija iš Ukrainos šaltinių, pranešama, kad kariškiai pajudėjo 750 metrų atstumu link Staromajorskio (tai yra 9 km į pietus nuo Velyka Novosilkos). Pasak Rusijos šaltinių, Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat padarė nedidelę pažangą į vakarus nuo Orechovo.

 

Karo studijų institutas (ISW) atkreipia dėmesį į savo vertinimą, kad Ukrainos kontrpuolimas siekia sukurti asimetrinį išsekimo gradientą, leidžiantį išlaikyti Ukrainos darbo jėgą. Tai pasiekiama naudojant lėtesnius teritorinės pažangos tempus ir išlaisvinant zonas, o tai veda prie laipsniško Rusijos armijos darbo jėgos ir įrangos išeikvojimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: