Susprogdinti Ukrainos belaisviai. JT skelbia sensacingą pranešimą  ()

Praėjus metams po teroristinio išpuolio Olenivkos kolonijoje, kur įsibrovėliai laikė ukrainiečių karo belaisvius, JT pripažino, kad Rusijos Federacija meluoja dėl gynėjų mirties priežasties.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-26 Susprogdinti Ukrainos belaisviai. JT skelbia sensacingą pranešimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melas iš Maskvos sprogo kaip muilo burbulas. JT žmogaus teisių vadovas Volkeris Türkas „anuliavo“ Kremliaus pareiškimą, kad Ukrainos karo belaisviai Olenivkos kolonijoje tariamai mirė dėl HIMARS raketos smūgio, rašo „Reuters“.

Po sprogimo kolonijoje netoli fronto linijos Donbase Rusijos gynybos ministerija apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pataikius į ją HIMARS raketa. Oficialusis Kyjivas tvirtina, kad Rusijos kariuomenė tyčia surengė sprogimą kalėjime, siekdama nuslėpti netinkamą elgesį su ukrainiečių kaliniais, tarp kurių buvo ir Mariupolio gynėjų.

„Karo belaisviai, kurie buvo sužeisti arba žuvo Olenivkoje ir jų šeimos nusipelno žinoti tiesą, o už tarptautinės teisės pažeidimus atsakingi asmenys yra patraukti atsakomybėn“, – pabrėžė V. Türkas.

 

Apklausę aukas ir išanalizavę duomenis, JT ekspertai priėjo prie išvados, kad HIMARS raketa visgi nebuvo „incidento“ priežastis.

Tačiau, nepaisant ilgo tyrimo, JT specialistai sprogimo šaltinio dar nenustatė. Tyrėjai toliau tirs medžiagą, siekdami oficialiai įvardyti tragedijos kaltininką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(6)
(84)

Komentarai ()