„Kas vyksta Vokietijoje.“ Rusija slapta sukūrė specialų video  ()

Kremliaus tinklaraščiai ir žiniasklaida pradėjo platinti neva „vokišką“ vaizdo įrašą „Heil, Zelensky“, tačiau iš tikrųjų jis buvo nufilmuotas Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida masiškai publikuoja tariamai „vokišką“ vaizdo įrašą apie Ukrainą, tačiau klastotė buvo greitai atskleista. Trečiadienį keli Rusijos „Telegram“ kanalai ir žiniasklaidos priemonės paskelbė vaizdo įrašą apie lėšų atėmimą iš vokiečių Ukrainos naudai, prisidengiant partijos „Alternatyva Vokietijai“ socialinė reklama.

Tačiau siužetą filmavo rusai, jame vaidino rusų aktoriai, liudija aktorių veidų analizė. Viena iš aktorių „Agentūrai“ sakė, kad pagal sutarties sąlygas negali bendrauti su žurnalistais. Vienos minutės vaizdo įraše rodomi tariamai paprastos šeimos namai šiuolaikinėje Vokietijoje. Ateina grupė apsaugos pareigūnų, kurie išneša turtą iš buto, pakabina ant sienos V. Zelenskio portretą su užrašu „Heil, Zelensky“.

Vaizdo įrašo pabaigoje pasirodo antraštė, kad karui Ukrainoje iš Vokietijos biudžeto buvo skirta daugiau nei 22 milijardai eurų.

Ruslanas Ostaško, Rusijos propagandistas ir „1 kanalo“ vedėjas, teigė, kad siužeto autoriai yra partijos „Alternatyva Vokietijai“ nariai. „Komsomolskaja Pravda“ karo korespondentas Kocas rašė, kad vaizdo įrašas skirtas „paprastiems Vokietijos piliečiams“.

 

Jį paskelbė ir kelios didžiausios Rusijos žiniasklaidos priemonės. „Argumenty i Fakty“ savo svetainėje pranešė, kad tai „vokiška socialinė reklama“. „RT in Russian“ „Telegram“ kanalas paskelbė vaizdo įrašą, nenurodydamas jo autorių.

 

„InoSMI“ leidinys savo socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašą, kuriame patikslino, kad jį nufilmavo partija „Alternatyva Vokietijai“. „Cargrad“ leidinio socialiniuose tinkluose siužetas buvo pristatytas kaip „politinė reklama iš Vokietijos“. Jame vaidino ne itin žinomi Rusijos aktoriai.

Nei svetainėje, nei partijos „Alternatyva Vokietijai“ socialiniuose tinkluose nebuvo paskelbtas Rusijos propagandos išplatintas vaizdo įrašas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(17)
(-17)

Komentarai ()