Netikėta žinia. Rusija pradeda didžiulę operaciją Kazachstane  ()

Kazachstano interneto puslapius užplūdo skelbimai, siūlantys daugiau nei 5000 USD už prisijungimą prie Rusijos armijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai eskaluojant karą Ukrainoje ir esant dideliems okupantų nuostoliams, Kazachstano interneto svetainėse pasirodė skelbimai, siūlantys nedelsiant sumokėti daugiau nei 5 000 tūkst. dolerių už įstojimą į Rusijos armiją.

Apie tai praneša „Reuters“. Leidinys rašo, kad Kazachstane gyvena daugiau nei trys milijonai etninių rusų ir ši šalis visada buvo Rusijos sąjungininkė.

Tačiau Astana nepalaikė to, ką Maskva vadina „specialia karine operacija“, ir ragino laikytis taikos. Žurnalistai pastebi, kad reklamoje, kuri aiškiai nukreipta į kazachus, puikuojasi Rusijos ir Kazachstano vėliavos bei šūkis „Petys į petį“.

Skelbime žadama vienkartinė 495 000 Rusijos rublių (5 300 USD) išmoka tiems, kurie pasirašys sutartį su Rusijos kariuomene, taip pat ne mažiau kaip 190 000 rublių (2 000 USD) mėnesinis atlyginimas ir papildomos išmokos. Reklama nukreipia į svetainę, kurioje potencialiems naujokams suteikiama galimybė prisijungti prie Rusijos armijos Sachaline.

Joje teigiama, kad ji priklauso Sachalino srities žmogiškojo kapitalo plėtros agentūrai – vietos valdžios įsteigtai organizacijai.

Dalyvavimas kariniuose konfliktuose užsienyje už atlygį Kazachstane yra neteisėtas. Kazachstano Informacijos ir socialinės plėtros ministerija taip pat neatsakė į prašymą pakomentuoti internetinius skelbimus.

 

Kitų buvusių Sovietų Sąjungos Vidurinės Azijos šalių gyventojai, norėję išlikti anonimiški, „Reuters“ sakė, kad kai kurie jų bendrapiliečiai prisijungė prie Rusijos kariuomenės arba Rusijos privačių samdinių grupių, tokių kaip „Wagner“, tačiau verbavimas dažniausiai vykdavo Rusijoje.

Ten dirba milijonai uzbekų, tadžikų ir kirgizų migrantų. Kazachstano darbuotojų užsienyje dirba daug mažiau dėl šalies naftos pagrindu veikiančios ekonomikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(41)
(-28)

Komentarai ()