Nukirsti pagrindinę Rusijos arteriją. Saudo Arabija gali smogti Kremliui (Video)  ()

Saudo Arabijoje dvi dienas tęsėsi šalių vadovų patarėjų susitikimas dėl V. Zelenskio taikos formulės. Jame dalyvavo 42 pasaulio šalių atstovai. Rusija nebuvo pakviesta į viršūnių susitikimą. Saudo Arabija gali RF tam tikrais būdais susilpninti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-07 Nukirsti pagrindinę Rusijos arteriją. Saudo Arabija gali smogti Kremliui (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie juos „24 kanalui“ pasakojo Ukrainos ir arabų santykių ekspertas Mohammadas Farajallahas. Visų pirma jie kalbėjo apie ekonominius klausimus, susijusius su nafta.

Šiandien Rusija patiria didžiulių problemų fronte ir ekonomikoje, mano M. Farajallahas. Atrodo, kad Rusijos finansų ministerija paskelbė apie šimtų milijardų rublių biudžeto nepakankamumą. Tiesą sakant, padėtis gali būti dar blogesnė. Saudo Arabija gali šiuo atžvilgiu „pribaigti“ šalį agresorę. Visų pirma tai susiję su finansavimo šaltiniais.

„Juos reikia sustabdyti. 70% jų sudaro nafta ir dujos. V. Putinas naudojasi galimybe prekiauti pigia nafta. Jei jos neliks, pajamos sumažės,“  – pažymėjo jis.

Saudo Arabija gali padidinti naftos gavybą iki rekordinio lygio ir pateikti rinkai pigios legalios naftos. Tada Rusija liks be pirkėjų ir pinigų, kurių reikia samdiniams finansuoti, „kadyroviečiams“ išlaikyti ir pan. Tačiau yra viena sąlyga – Saudo Arabijai reikia saugumo garantijų.

„Saudo Arabija nori iš JAV sąlygų, tokių kaip NATO 5 straipsnis, modernios oro gynybos sistemos, galinčios pataikyti į taikinius iki 2500 kilometrų. Jei Saudo Arabija tai gaus, ji nebijos Kremliaus ir pradės ekonominį karą prieš Rusiją“, – pažymėjo redaktorius.

 

Be to, Rusijos susilpnėjimo atveju Saudo Arabija taip pat gali pasitelkti savo sąjungininkus, kad sustabdytų finansavimo sistemas, padedančias Rusijai apeiti sankcijas. Tai bus dar vienas skausmingas smūgis.

„V. Putinas neturi plano tam užkirsti kelią. Jis negali paskelbti karo Saudo Arabijai. Ar pakelti naftos kainą – jai taikomos sankcijos,“ – pridūrė Mohammadas Farajallahas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(1)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()