Rublio griūtis įsiutino Putiną. Skelbiamas neeilinis posėdis  ()

RF prezidentas ketina išklausyti Rusijos Federacijos finansų ministerijos atstovus ir reikalauti, kad eksportuotojai konvertuotų dalį pajamų užsienio valiuta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rublio kritimo iki 100 vienetų už dolerį fone šalies agresorės prezidentas Vladimiras Putinas sušaukia nepaprastąjį posėdį.

Kaip rašo „Financial Times“, remdamasis savo šaltiniais, susitikimas bus skirtas sugriežtinti užsienio valiutų kontrolę Rusijos Federacijoje, nes Rusijos centrinio banko palūkanų normos padidinimas nuo 8,5% iki 12% negalėjo sustabdyti rublio vertės smukimo.

Kaip teigiama medžiagoje, Rusijos Federacijos prezidentas ketina išklausyti RF finansų ministerijos atstovus ir pareikalauti, kad eksportuotojai dalį savo užsienio valiutos pajamų, kurių didžioji dalis šiuo metu yra užsienyje, konvertuotų į rublius.

Iždo departamento pasiūlymuose, kuriuos mato FT, reikalaujama, kad eksportuotojai per 90 dienų nuo gavimo parduotų iki 80% savo pajamų užsienio valiuta, o įmonėms, kurios atsisako to laikytis, būtų uždrausta gauti vyriausybės subsidijas.

Taip pat siūlomos priemonės apima: draudimą mokėti dividendus ir teikti paskolas užsienyje net tose šalyse, kurias Rusija laiko „draugiškomis“; importo subsidijų panaikinimą; valiutų apsikeitimo sandorių apribojimą; užsienio valiutos kiekio, kurį eksportuotojams leidžiama išvežti iš Rusijos, sumažinimą.

 

2023 metų rugpjūčio 12 dieną rublis nukrito iki 100 vienetų už dolerį. Didesnis kritimas užfiksuotas tik 2022 metų kovą, kai Rusijos rublis smuko iki 107 rublių už dolerį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()