„Tai kvaila.“ Lukašenka skelbia, ko iš jo pareikalavo Lenkija ir Lietuva  (2)

Valdžią Baltarusijoje užgrobęs Aleksandras Lukašenka teigė, kad Lenkija ir Baltijos šalys „kursto isteriją“ dėl „vagneriečių“ buvimo Baltarusijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-01 „Tai kvaila.“ Lukašenka skelbia, ko iš jo pareikalavo Lenkija ir Lietuva  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė A. Lukašenkos administracija, jis tai pasakė per Baltarusijos Saugumo Tarybos posėdį rugpjūčio 31 d.

„NATO šalys atkakliai propaguoja savo ekspansijos politiką, didina karinį buvimą aplink Baltarusiją, nuolat rengia provokuojančias pratybas prie mūsų sienų ir kitus veiksmus. Valstybės siena jau kariškių buvo pažeista,“ – sakė A. Lukašenka.

Be to, jis tvirtina, kad Lenkijos ir Baltijos šalių vadovybė kaltina Baltarusiją „kažkokiais mitiniais agresyviais ketinimais, kurių niekada nebuvo ir negali būti“. Jis pareiškė, kad šių šalių vadovybės kursto isteriją dėl privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojų buvimo Baltarusijos teritorijoje.

„Pasiekta riba, kad jau reikalaujama jiems nedelsiant pasitraukti iš Baltarusijos. Tuo pačiu didinami kariniai biudžetai ir prie mūsų sienų atvedamos didelės karinės formacijos. Atsakymas paprastas: nei Lenkijoje, nei Lietuvoje, nei kitose Baltijos valstybėse neturėtų būti užsienio karių, tada galite reikšti pretenzijas dėl kitų šalių karių buvimo pas mus. O kol kas tai yra nepagrįsti ir kvaili reikalavimai (net ne prašymai ir pasiūlymai, o reikalavimai)“, - pridūrė A. Lukašenka.

 

Tuo pat metu A. Lukašenka pareiškė, kad Baltarusija yra pasirengusi atkurti gerus santykius su kaimynėmis, kurios, kaip žinia, nėra pasirinktos. „Tačiau atsakant į visus mūsų ketinimus, yra tik kaltinimai ir grasinimai,“ - sakė A. Lukašenka.

Kaip pažymėta, patvirtindama tai, kas buvo pasakyta, Baltarusijos pusė pakvietė Lenkijos atstovus stebėtojais į rugsėjo 1 dieną Bresto srityje prasidėsiančias KSSO pratybas „Bojevoje bratsvo – 2023“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(15)
(-14)

Komentarai (2)