„Jie tiesiog nusišluostė kojas...“ Skelbia apie visišką Lavrovo fiasko Indijoje  ()

Ekspertai ir tinklaraštininkai socialiniuose tinkluose pastebi, kad Indija „nušluostė kojas“ Rusijai, pasiūliusi „sandorį“ dėl šalyje įstrigusių rupijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-11 „Jie tiesiog nusišluostė kojas...“ Skelbia apie visišką Lavrovo fiasko Indijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 „Jie tiesiog nusišluostė kojas“, – žiniasklaida sužinojo apie Lavrovo fiasko Indijoje.

Rusija vis dar tikisi gauti bent kažkiek naudos iš naftos tiekimo Indijai, kur sąskaitose įstrigo kelios dešimtys milijardų rupijų, kurių Maskva negali pervesti į savo sąskaitas. Per derybas tarp Lavrovo ir Indijos ministro pirmininko Modi Rusijos valdžiai buvo pažadėta nustatyti Maskvos ekonomikos sritis, į kurias Kremlius galėtų investuoti įstrigusias rupijas.

Apie tai praneša naujienų agentūros, remdamosi S. Lavrovo pareiškimu. Socialiniai tinkluose jau juokiamasi iš V. Putino „sėkmingo ėjimo“, kuris Rusijai vėl atnešė milijardus nuostolių. „Tiesiog meistriškumo kursas tema „Kaip iš Rusijos didžiosios galios komplekso išgauti kelių milijardų dolerių naudą ir net viešai nusišluostyti kojas į RF“, – rašo opozicinis Rusijos tinklaraštininkas, komentuodamas Indijos pasiūlymą.

Amerikiečių agentūra „Bloomberg“ praneša, kad Indijos bankuose kas mėnesį sukaupiama rupijomis po 1 milijardą dolerių.Tačiau Indijos finansų sistema sukurta taip,kad operacijos su nacionaline valiuta būtų ribojamos.Taigi faktiškai rusiški pinigai buvo blokuojami.

 

Įsiveržus RF į Ukrainą ir pritaikius Vakarams sankcijas, Maskva paskelbė apie vidaus ekonomikos ir užsienio prekybos „dedolerizavimą“, paskelbdama prekybos nacionalinėmis valiutomis politiką. Maskva pradėjo pardavinėti Indijai angliavandenilius už rupijas, kurių beveik neįmanoma konvertuoti į dolerius dėl sankcijų.

Atsižvelgiant į tai, rublio kursas Amerikos valiutos atžvilgiu pradėjo sparčiai kristi. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(5)
(42)

Komentarai ()