Europoje šokas. Neįtikėtina, ką paskelbė Orbanas  (1)

Nuo 2018 metų rinkimų V. Orbanas kelis kartus viešai užsiminė, kad planuoja toliau eiti pareigas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad planuoja valdyti šalį iki 2034 m. 

Savo pirmininkavimą iki 2034 metų jis pateisino tuo, kad karas ir koronaviruso epidemija iš jo atėmė 4 metus, rašo „Telex“.

Savo kalboje už uždarų durų V. Orbanas pažymėjo, kad nors jo vyriausybės populiarumas pastaruoju metu smuko, tariamai ne tiek, kiek kitų Europos valdančiųjų partijų. Jis nurodė Vokietijos pavyzdį, kur opozicinės partijos dabar yra populiaresnės nei pirmaujančios.

Premjeras kaip pagrindinę „Fidesz“ populiarumo praradimo priežastį įvardijo ekonominius sunkumus, sakydamas, kad „visuomenė ne prie to pripratusi, bet prie nuolatinio augimo“.

Anot jo, pirmą kartą per 10 metų krenta realūs atlyginimai. Tačiau Vengrijos vyriausybės vadovas į tai žiūri optimistiškai, nes mano, kad iki metų pabaigos tendencija pasikeis ir jie vėl augs.

V. Orbanas taip pat sakė, kad jo partijos populiarumas sumažėjo mažiau nei kitose Europos šalyse, nes rinkėjai lygina politinius, ekonominius ir ideologinius žingsnius. Jie sako, kad „Fidesz“ turi tvirtą stuburą, o vyriausybė „neturi intelektualinio vakuumo“.

Jis pridūrė, kad vadovybei padėjo ir opozicijos silpnumas bei žmones paliečiančių taupymo priemonių nebuvimas. Vengrijos žurnalistų teigimu, šiame kontekste reikėtų paminėti, kad nuo rinkimų gyventojai patyrė ekonominių sunkumų daugelyje sričių:

  •      dalinis padidintų komunalinių mokesčių įvedimas;
  •      šeimos išmokų sumažinimas;
  •      panaikintas benzino kainų įšaldymas ir apskritai kainų įšaldymas;
  •      akcizų didinimas ir daugelis kitų priemonių.

 

Tačiau visos šios priemonės neparodė reikšmingo populiarumo kritimo per esamas gyventojų nuomonių apklausas.

Be to, Vengrijos ministras pirmininkas teigė įžvelgiantis rimtą Europos islamizavimo grėsmę. Jis mano, kad krikščionių bendruomenės iš Vakarų artimiausioje ateityje dėl to bėgs į Vengriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(23)
(-20)

Komentarai (1)