Pats sau to neleistų. Kas palaimino Kim Jong Uno susitikimą su Putinu (Video)  ()

Trečiadienį, rugsėjo 13 d., Vostochny kosmodrome susitiko Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Tikriausiai jie pirmiausia aptarė amunicijos tiekimą iš Šiaurės Korėjos Rusijos kariuomenei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-15 Pats sau to neleistų. Kas palaimino Kim Jong Uno susitikimą su Putinu (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Kim Jong Unas nebendradarbiaus, nebent tam pritartų Kinijos lyderis Xi Jinpingas. Todėl dviejų diktatorių susitikimas nėra linijinis reiškinys. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo karybos ekspertas Petro Černikas, pažymėdamas, kad šis bendradarbiavimas turi tam tikrų pranašumų strateginei istorinei dimensijai, taip pat rimtų rūpesčių visam pasauliui.

„Kim Jong-unas negalėjo žaisti pats be Xi Jinpingo leidimo. Jis leido tokį žingsnį. Kodėl? Xi kutena JAV nervus, nes tarp Amerikos ir Kinijos susikaupė daug rimtų problemų. Reikia sėsti prie derybų stalo ir jas išspręsti arba bent jau ieškoti bendro sprendimo pagrindo,“ – kalbėjo karybos ekspertas.

Kokie yra bendradarbiavimo privalumai ir trūkumai?

Pliusai – vadinamoji antroji pasaulio armija iš Šiaurės Korėjos prašo ginklų, kurių prieš 10 metų nematė savo geopolitiniuose radaruose. Tokie Rusijos veiksmai gali būti laikomi strateginio silpnumo ženklu.

Minusai – žinoma, parodyta blogio ašis: Rusija, Šiaurės Korėja, Kinija, Iranas, Sirija ir net Kuba. 

 

Kinija žaidžia strateginį žaidimą, nes yra subrendusi tapti pasauliniu perlu. Tačiau kinai turi seną, tūkstantmečius gyvuojančią filosofiją - niekur neskubėti.

„Drakonas pabudo pasaulio viešpatavimui, bet dar nepasiryžo pakilti į orą ir visus apipilti ugnimi. Jis vis dar apmąsto ir tyrinėja viską, kas vyksta aplink jį ir pasaulyje. Tačiau neabejotina, jog tai nauja dominuojanti jėga, su kuria neišvengiamai teks kovoti,“ – pabrėžė P. Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()