Zelenskio vizitas į JAV. Ką tikisi išgirsti Bidenas  ()

Pasak administracijos atstovo Johno Kirby, politikų susitikimas įvyks „kritiškai svarbiu“ metu, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro pažangą vykdydamos kontrpuolimą, o Rusijos Federacija kreipiasi pagalbos į nesąžiningas valstybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas laukia susitikimo su Ukrainos kolega V. Zelenskiu, kad asmeniškai sužinotų apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomojo puolimo eigą. Tai pareiškė Baltųjų rūmų atstovas spaudai ir JAV Nacionalinio saugumo tarybos koordinatorius Johnas Kirby.

Pasak jo, J. Bidenas domisi V. Zelenskio vertinimu, kas vyksta mūšio lauke Ukrainoje.

Be to, kaip pažymėjo J. Kirby, JAV prezidentas taip pat nori užtikrinti Ukrainos lyderį, kad JAV ir toliau rems Ukrainą. Ir ukrainiečiai neturėtų tuo abejoti.

Baltųjų rūmų atstovas sakė, kad politikos formuotojų susitikimas įvyks „kritiniu“ laiku. Pasak jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau sėkmingai vykdo savo atsakomąjį puolimą. Dabar Rusija turi kreiptis pagalbos į kitas užribio šalis. Tarptautinė bendruomenė susibūrė palaikyti Ukrainą.

 

J. Kirby pažymėjo, kad V. Zelenskis vizito Vašingtone metu taip pat planuoja apsilankyti JAV Kongrese.

„Kongreso nariams svarbu tiesiogiai iš prezidento V. Zelenskio išgirsti viską, ką iš jo išgirs prezidentas J. Bidenas,“ – sakė amerikiečių pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()