[ŽT] JAV žvalgyba sužinojo, kokius ginklus Š. Korėja tiekia Rusijai jau metus laiko  ()

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad sankcionuotas Šiaurės Korėjos režimas „neturi ko prarasti“ ir parduoda ginklus Kremliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV žvalgyba sužinojo, kokius ginklus Rusijai tiekia KLDR jau metus, Rusijos karo prieš Ukrainą fone. Šiaurės Korėja Kremliui jau metus parduoda 152 mm artilerijos sviedinius ir „Katiuša“ tipo raketas.

Apie tai rašo laikraštis „The Economist“, remdamasis JAV žvalgybos duomenimis. Medžiagoje teigiama, kad Rusijos Federacija ginklų tiekimo srityje naudojasi tokių šalių kaip KLDR ir Iranas paslaugomis, nes jų režimams jau seniai taikomos tarptautinės sankcijos ir jie „neturi ko prarasti“.

„Tačiau dirbdami su V. Putino vyriausybe jie gali uždirbti daug pinigų“, – pažymima straipsnyje.

Ukrainos karinė žvalgyba taip pat patvirtina Šiaurės Korėjos ginklų tiekimą Rusijai. Kitą dieną Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas K. Budanovas pranešė, kad Pchenjanas prieš pusantro mėnesio pradėjo tiekti Rusijos Federacijai 122 mm ir 152 mm artilerijos sviedinius, taip pat ir raketas artilerijai.

 

Žvalgybos vadovo teigimu, amunicijos pirkimai iš KLDR rodo Rusijos karinio-pramoninio komplekso nesugebėjimą išspręsti sviedinių bado problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(7)
(2)

Komentarai ()