„Armėnų nebus klausiama.“ Peskovas skelbia drebinantį pareiškimą apie Rusijos karinę bazę Armėnijoje (Video)  (1)

Nepaisant antirusiškų mitingų Armėnijoje, Rusija savo įtakos šiai šaliai visiškai neprarado. Be to, Armėnijoje gali kilti politinis konfliktas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-21 „Armėnų nebus klausiama.“ Peskovas skelbia drebinantį pareiškimą apie Rusijos karinę bazę Armėnijoje (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ sakė politikos strategas Michailas Šeitelmanas, pažymėjęs, kad šios šalies teritorijoje yra Rusijos karinė bazė. Beje, didelio masto mitingai Armėnijoje prasidėjo rugsėjo 19 d.

Anot M. Šeitelmano, ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas užsiminė, kad Rusijos bazė Armėnijos teritorijoje uždaroma. Tuo pat metu Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas sakė, kad Rusija amžinai yra Armėnijoje. Jie sako, kad armėnų nebus klausiama, ar jie nori Rusijos bazės savo šalies teritorijoje, ar ne.

„Dėl to kils politinis konfliktas – ar išvyti Rusijos bazę, ar Rusija vis tiek galės ją išlaikyti Armėnijos viduje,“ – sakė politikos strategas.

Ar Armėnijoje į valdžią gali ateiti prorusiškas politikas?

Nikolas Pašinianas į valdžią atėjo dėl proeuropietiškos krypties. Tuo pačiu metu jis 2020 m. pralaimėjo karą Azerbaidžanui. Tada šalyje vyko mitingai, reikalaujant, kad jis atsistatydintų. Tačiau N. Pašinianas surengė pirmalaikius atvirus parlamento rinkimus ir vėl laimėjo, nors ir pralaimėjo karą.

Michailas Šeitelmanas sakė, kad rusai Rubeną Vardanianą išsiuntė į Kalnų Karabachą. Tai armėnų kilmės Rusijos milijardierius. Jis yra potencialus pretendentas į Armėnijos ministro pirmininko postą.

 

Iš pradžių jis buvo paskirtas Kalnų Karabacho „ministru pirmininku.“ Tačiau tuomet Azerbaidžano prašymu jis buvo nušalintas nuo pareigų. Kaip ir visi suprato, jog jis yra Rusijos agentas ir kad Rusija su dideliais pinigais gali padaryti jį Armėnijos ministru pirmininku. Tačiau Azerbaidžanas to nenorėjo.

„Vis dar įmanoma. Rubenas Vardanianas dabar yra Kalnų Karabache. Tai yra pagrindinė grėsmė, kad Armėnija taps Rusijos,“ – pažymėjo politikos strategas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(50)
(-37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)