To jau per daug net Rusijai. Kas nutiko su Kadyrovu (Video)  ()

Rusijos Federacijoje Kadyrovas ir jo sūnus vadinami „laukiniais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 25 d. Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas savo socialinio tinklo „Telegram“ paskyroje pasidalijo trumpu vaizdo įrašu, kuriame jo sūnus Adamas Kadyrovas smogia Nikitai Žuraveliui, kaltinamam Korano sudeginimu „Ukrainos specialiųjų tarnybų nurodymu“.

Vaizdo įrašas sukėlė skandalą, tačiau Čečėnijos vadovas palaikė įpėdinio poelgį.

„Taip, aš didžiuojuosi Adamo poelgiu. Jis visada išsiskyrė noru augti ne tarp bendraamžių, o tarp vyresniųjų, kurių dėka formavo garbės, orumo ir savo religijos gynimo idealus. Gerbiu jo pasirinkimą“, – 15-mečio sūnaus poelgį apibendrino Ramzanas Kadyrovas.

Bandydamas numalšinti šurmulį, Čečėnijos valstybinis kanalas nusprendė pasiteirauti, ką žiūrovai mano apie R. Kadyrovo sūnaus elgesį.

Didžioji dalis apklausoje balsavusiųjų (78 proc.) nepritarė Čečėnijos lyderio sūnaus veiksmams. Komentaruose daugelis rašo, kad R. Kadyrovas ir jo žmonės Rusijos Federaciją paverčia laukinių šalimi, kurioje įstatymai negalioja.

Tuo tarpu Žmogaus teisių tarybos vadovas Valerijus Fadejevas perspėjo, kad dėl kalinio sumušimo bus kaltinami Federalinės bausmių vykdymo tarnybos darbuotojai. Pareigūnas teigė, kad „yra žmonių sulaikymo taisyklės“, o jei jos pažeidžiamos, kažkas sistemoje turi būti patrauktas atsakomybėn.

 

Šiuo atveju kalbama apie Čečėnijos tardymo izoliatoriaus darbuotojus, kurie į teritoriją įleido nepažįstamus asmenis ir suteikė galimybę sumušti kalinį.

Vienas iš Rusijos „Telegram“ kanalų rašo, kad, sprendžiant iš paskutinių įvykių, dabar bus pareikšti ieškiniai Grozno miesto 1-ojo kardomojo kalinimo centro vadovui Chasbulatui Alsultanovui, kuris yra pavaldus Federalinei bausmių vykdymo tarnybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()