Protestai režimo nenuvers. Kaip rusams atsikratyti Putino (Video)  ()

Taikūs protestai šalyje agresorėje dabar neįmanomi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Protestai prieš V. Putiną ir jo režimą Rusijoje neįmanomi dėl rusų pastangų užmerkti akis dėl karo Ukrainoje ir dėl galingo galios bloko, pasiruošusį tramdyti nepaklusnumo apraiškas. Tuo pat metu Rusijos opozicija nepasirengusi pasinaudoti kone vienintele galimybe nuversti V. Putiną.

Apie tai „24 kanalui“ sakė Rusijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko. Anot jo, taikūs protestai šalyje agresorėje dabar neįmanomi, o vienintelė galimybė nuversti V. Putiną – ginkluotas sukilimas.

Vienu iš karo nuovargio Rusijoje rodiklių galima laikyti Rusijos propagandos retorikos pokyčius. Kai kurie ekspertai ir net patys Rusijos propagandistai ima sakyti, kad Ukrainos per tris dienas neįmanoma paimti.

Kalbant apie rusus apskritai, pagrindinis jų požiūris į karą yra atsisakymas užimti savo poziciją. Dauguma agresorės šalies piliečių, neturinčių galimybių išvykti į užsienį, stengiasi slėptis nuo „politikos“ ir visiškai nesidomi tuo, kas vyksta.

„Tai matyti iš propagandinių laidų, kurios yra pagrindiniai neapykantos ukraniečiams generatoriai, peržiūrų skaičiaus. Jų reitingai dabar smarkiai nukrito“, - pažymėjo I. Jakovenko.

Tačiau Rusijos „nuovargis nuo politikos“ neturi galimybių išaugti į kažką radikalesnio nei pabėgimas nuo realybės.

 

Anot I. Jakovenko, pagrindinė silpno Rusijos pasipriešinimo V. Putino režimui priežastis yra totalus „vidinės armijos“ stiprėjimas.

„Rusija turi dvi armijas: viena iš jų kariauja okupuotose Ukrainos teritorijose, o kita – Rusijos gvardija, Federalinė saugumo tarnyba ir FSB. Ši „vidaus armija“ nenusileidžia „išorinei“ skaičiumi“, – mano žurnalistas.

Rusijos kariuomenės ir saugumo pajėgų dydis: 2010-ųjų pabaigoje Rusijos armijoje turėjo būti 1 13 000 žmonių, o 2023 m. okupantai planavo savo karių skaičių padidinti dar 100 000. Žvalgybos skaičiavimais, iš jų iki 400 000 įsibrovėlių yra okupuotose Ukrainos teritorijose. Tuo pačiu metu Rusijos gvardijos etatinis personalą sudaro 340 000 žmonių.

 

Dėl to, kad karas su Ukraina užsitęsė, Rusija priversta gerokai padidinti gynybos išlaidas. Tačiau tuo pat metu V. Putinas aktyviai skiria papildomų resursų, kad sustiprintų tą patį „Rosguardą“, kuris turėtų nuslopinti protestus ir maištus prieš jo režimą.

Štai kodėl Kremlius Rusijos gvardijai perdavė šarvuočius ir sraigtasparnius, taip pat didina jos skaičių dėka buvusių „vagneriečių“ papildymo.

„Rusijoje nėra galimybių protestuoti. Fašistiniai režimai niekada nebuvo sunaikinti vidaus protestų pagalba. Atskiri rusai bando protestuoti, bet jie greitai pasodinami į kalėjimą“, - sakė I. Jakovenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: