Neįtikėtina. Kinija pasiima visas pandas iš JAV. Kas atsitiko  ()

Pandos į JAV atvyko normalizavus šalių santykius, o tai pavyko 1972 metais prezidento Ričardo Niksono vizito į Kiniją dėka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtina. Kinija iš JAV atsiima visas pandas dėl įtemptų abiejų šalių diplomatinių santykių.

Vašingtono zoologijos sodas jau surengė atsisveikinimo ceremoniją su savo augintiniais, kurie gruodį grįš namo, skelbia BBC.

Faktas yra tas, kad Kinija turi pandų monopolį ir jų neparduoda, o už tam tikrą mokestį nuomoja. Kinija kol kas neketina atnaujinti nuomos sutarčių su JAV zoologijos sodais. Ekspertai tai jau pavadino „pandų diplomatija“.

Leidinys priminė, kad pandos į JAV atkeliavo normalizavus šalių santykius, o tai pavyko 1972 metais prezidento Ričardo Niksono vizito į Kiniją dėka.

Kinija tradiciškai siųsdavo pandas į draugiškų šalių zoologijos sodus kaip atlygį ar padėką. 1957 m. SSRS gavo pandos patiną, vardu  Ping Ping, už tai, kad ji pirmoji pripažino komunistinę Kiniją.

„Tai, kad metų pabaigoje visos pandos iškeliaus į Kiniją, turi tam tikros reikšmės“, – sakė Kalifornijos Šv. Marijos koledžo profesorė Elena Songster.

 

Pandų vis dar yra Atlantoje ir San Diege, tačiau jos taip pat jau turi bilietus į Kiniją.

Galbūt Kinija pakeis savo nuomonę. „Bloomberg“ šaltiniai Baltuosiuose rūmuose teigia, kad pandų klausimas bus iškeltas derybose su kinais artimiausiu metu.

Gali būti, kad pandos bus paminėtos prezidento Joe Bideno susitikime su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, jei jis lapkričio viduryje atvyks į San Franciską, kur vyks APEC viršūnių susitikimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(8)
(-4)

Komentarai ()