„Daugiau nė vienos kulkos.“ NATO šalis stabdo ginklus Ukrainai  ()

Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova nepritaria naujo karinės pagalbos paketo perdavimui Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po parlamento rinkimų, kuriuose laimėjo partija „Smer-SD“, jų rezultatas – ne visai palankus Ukrainai.

Žurnalistus pasiekė informaciją, kad Slovakijos gynybos ministerija svarsto galimybę perduoti Ukrainai dar vieną karinės pagalbos paketą.

Z. Čaputovos atstovas spaudai Martinas Stryzynecas paaiškino, kad valstybės vadovė „gerbia demokratinių rinkimų rezultatą“, kurį laimėjusi „Smer-SD“ pažadėjo rinkėjams „neduoti Ukrainai nė kulkos“.

Nacionalinio saugumo tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas kalba apie „blogą Rusijos agentų įtaką“.

Reikia atminti, kad Rusijos agentų įtaka Slovakijoje yra tiesiog beprotiška. Iš pradžių jie buvo Prahoje, o paskui, atsižvelgdami į tai, kad ten daugelis jų buvo persekiojami, persikėlė į Bratislavą. Ir tai, ką mes matome šiandien, yra Rusijos Federacijos įtaka, kuri bando paaštrinti padėtį Europoje“, – sakė jis.

 

Balandžio 9 dieną Slovakijos teisėsaugos institucijų pareigūnai nutraukė baudžiamąją bylą Robertui Fico dėl filmo, kuriame rodomas oro gynybos sistemos S-300 perdavimas Ukrainai, paskelbimo.

Robertas Fico vėliau pareiškė norintis nutraukti karinę ir politinę paramą Ukrainai

Spalio 2 d., po „Smer“ partijos pergalės parlamento rinkimuose, Robertas Fico paskelbė apie taikos derybų dėl karo Ukrainoje inicijavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(33)
(-32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()