Skandalas. Įrašas skubiai šalinamas. Tatarstano deputatas puola Kadyrovą (Foto, Video)  ()

Deputatas iš Tatarstano užsipuolė Kadyrovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deputatas iš Tatarstano Azatas Chamajevas sukritikavo R. Kadyrovą už tai, kad jis apdovanojo savo sūnų po to, kai sumušė kalinį tardymo izoliatoriuje.

Tačiau po kurio laiko Chamajevas atsiprašė už savo žodžius ir kalbą. Įrašas skubiai šalinamas.

Iš tribūnos deputatas uždavė retorinį klausimą: apie kokią teisinę bazę galime kalbėti, jei Rusijos Federacijoje Čečėnijos didvyrio titulas suteikiamas sumušus žmogų, skelbia dialog.ua.

Chamajevas tuo neapsiribojo ir pareiškė, kad Kadyrovas nesustojo ties šiuo titulu ir savo 15-mečiui sūnui suteikė titulą „Visų musulmonų didvyris“.

„Taigi, kokioje teisinėje bazėje mes gyvename?“ – klausė Tatarstano deputatas.

Vėliau Chamajevas teigė, kad jo kalba yra jo asmeninė nuomonė. Ji buvo emocinga ir jos nepalaikė kiti Tatarstano deputatai. Be to, savo kalba jis neketino pakenkti santykiams tarp totorių ir čečėnų.

Pareiškimą padarė ir Tatarstano vadovas Rustamas Minichanovas. Jis kalbėjo apie „broliškas tautas“ ir apie tai, kad totoriai gerbia savo „brolius musulmonus“.

 

Rusijos žiniasklaida rašo, kad po tokio skandalo Tatarstano valstybės taryba pašalino Chamajevo kalbos įrašą iš soc. tinklų. Tačiau jis ne visur buvo ištrintas ir išėjo „pasivaikščioti“ po internetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()