[ŽT] Elonas Muskas nebeslepia savo ryšių su Rusija. Kas nutiko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-11-15 15:27
„Mldc“, taip Muskas visam pasaulio rodo, kad Rusija visai nėra jokia teroristinė valstybė, nes pas teroristus pranešimų neskaito gerbiami, autoritetetingi asmenys iš demokratinių valstybių. Kas jį siėja su Putinu? Kodel jam verta tai daryti? O ne pvz. - atsisakyti? Taip Muskas parodo, kad jis nesitaiko ir prie komandinio demakratiniu saliu veiksmo. Jam diktatura, terosristai - irgi ok. Nes jo asmeniskai tai neliečia. Jokios bendros atsakomybes, pastangos del visu. Tik tiek kad diktaturos nori sunaikinti demokratija. Kodel Muskui tada neperkelus savo verslo į Rusiją? Gal jam sumazintu Putinas mokescius, „kaip tau" principu. Muskas avantiuristas, kai turi daug saibu ir labai zinomas - pramogauja ir daro ka nori. Apie pasekmes kitiems visai negalvoja. X.com valdo - baisu valdziai su juo prasideti, nes prades varyt per media ant Bideno. Bet nera tai gerai, kai kievinas elgiasi kaip nori, kai reikia laikytis kartu pries priesą. Dabar daug kam gausis konigtyvinis disonansas, kai Muskas skaitys pranesimą pas Putiną saleje. Tai gal vistik su Putino Rusija reikia draugaut? Business as usual?
bahuriux 2023-11-15 16:22
Jau rašiau kad jis yra šūdžius, galiu nebent tik pakartoti. Pats laikas demokratiškai nusiteikusiems žmonėms ir demokratinių šalių vyriausybėms būtu pamažinti jo turtą tarkim per pusę, ar dar mažiau, parduodant teslos ir kitų jo kompanijų akcijas ir nebepirkti nei jokių produktų ir paslaugų kurie bent kaip nors susije su tuo mulkiu. Bent jau to kas nėra būtina, nes starlink vis dar reikalingas Ukrainai.
Darius995 2023-11-15 17:21
Bahuriux: Tamstos komentaras yra įdomus mixas iš komunizmo, 1984 ir New World Order. :D
bahuriux 2023-11-15 19:41
Kodėl iš komunizmo, 1984 ir tt? Nieko panašaus. Aš nekomunistuoju, o apskaičiuoju galimus ateities variantus, paaiškinimai žemiau. Tu įssivaizduoji kokią galią dabar turi Muskas? Tai va įsivaizduok kokia jo galia bus kai jis pradės mininti asteroidus ir kolonizuos Mėnulį, Marsą ir tt. Viskas buvo OK kol jis buvo geekas ir pradėjo savo verslus, bet dabar jis tampa Ponu Degėla, tik daug kartų blogiau. Niekada jokios verslo monopolijos ir imperijos dar nebuvo gerai žmonėms ir nenusimato kad bus gerai. Pameni ką padarė wallstreetbets? Ar jie tai padarė nelegaliai? Nemanau. Su tokio tipo informuota jėga informaciniame amžiuje reikia skaitytis. Tereikia kad Muskas pasišiukšlintu dar labiau ir jo pradėtu nemėgti žmonės kurie turi šiek tiek babkių. Beja išbraukiau iš savo pirkinių sąrašo Tesla ev, kad ir kaip man jos patinka. Žinot kokia politiką stumia Muskas, jo imperijai nereikia WW3 ir juo labiau branduolinio varianto, kaip ir niekam šiam pasauly, bet jis turi daugiau ką prarasti nei betkas kitas. Nes tada px kiek kas turi babkių branduolinis ledynmetis jei ne pats karas pribaigs visus skirtumas tik kada. Todėl jo politika yra skleisti "taiką" pasaulyje.
Hmz 2023-11-15 19:48
Visų pirma, nukentės tie patys demokratiškai nusiteikę žmonės - visiems masiškai nusimetant akcijas daugeliui teks eiti į minusą. Antra, akcijų kursas nedaro įtakos firmos pelnui. Nukentės gal koks prestižas, Musko savimeilė ir tiek. Išloš užtat ne taip demokratiškai nusiteikę žmonės, įskaitant Muską, kurie pasinaudos proga pigiai užsipirkti Teslos akcijų.
bahuriux 2023-11-15 20:15
Teslos akcijos, kaip nokia akcijos, jei tik niekas nepirktu produkcijos, o nepirkti yra pirkėjų galioj, shortinti yra wallstreetbets tipo investuotojų galioj, ta prasme visųsmulkių investuotojų. Jis tik nėra dar pakankamai pasišiukšlines, kad užsirautu. Bet gali visko būti. Dar ir iš X gali visi turintys proto išeiti, čia tam kad pamokyti jį gerų manierų. Tiesa užsipirkti visokių akcijų (net pelningų įmonių mokančių dividentus) pigiau visi turêsim progos metų pusantrų bêgyje, bus panašus smigimas kaip per praeitą krizę, spaikas žemyn bus toks pat kaip ir buvo staigus gilus ir labai trumpas. Na dar reikia atsikratyti turimom kol jos viršūnėj.
donatasv 2023-11-15 20:55
Dar didelis klausimas ar taip bus. Kokį čia burbulą numatęs, kad taip jau supurtytų rinką. Nebent karą pranašauji?
Dannas3 2023-11-15 21:02
Pagal prognozes, sie metai turejo but visiska sikna, bet kaip suprantu net recesijos neprieje dar. Tai arba viskas nusikele i ateiti arba visa sita ilgai prognozuota didziule krize issibezdes be didesniu nemalonumu.
donatasv 2023-11-15 21:19
Tai visa tai jau prognazuoja nuo kovido laikų. Bet kolkas tarptautinio valiutų fondo priimti sprendimai viską leidžia suvaldyt. Nebent pradės š malt ir perlenks lazdą, bet jau nuo praeitos krizės manau pasimokė. Finansavimas išbrango, bet ne tiek, kad pradėtų nurėžt investicijas.
immortallt 2023-11-15 21:21
Skolos tokių įmonių būna susietus su akcijomis. Nukritus vertei gali tapti nelikvidi.
bahuriux 2023-11-15 21:25
Krizės nebūtu tik vieninteliu atveju jei dabar pat sumažintu euriborą. Bet taip kaži ar bus kažkodėl ecb visada sukelia burbulus ir krizes sąmoningai ir tai žinodami. Jau dabar sustojo NT pirkimas. Per telika dažnai skalambija apie recesiją ES. Mano patikimiausias NT pasiūlos (tuo pačiu burbulingumo/krizingumo) indikatorius nu tas populiariausias skelbimų portalas Lietuvoje rodo kolkas tik 8500 butų, dar toli gražu ne krizė, buvo ne taip senai prieš metus kažkur pasiūla 6500 čia skaitosi kad buvo visiškas burbulas, krizė skaitosi 18-24000. Tai dabar tik už max kainų viršūnės ką tik persivertėm, link mažėjimo tai tik pradžia. Beto akcijų kainos sureaguoja staigiai, daug staigiau nei NT, akcijos jau lips iš duobės, kai NT dar tik ridensis po truputi žemyn.
donatasv 2023-11-15 21:52
Pažiūrėsim ar temps iki tokio didelio nelikvido, kokį pranašauji. Šeip akcijos dabar (bent jau žmonos pirktos) jau senokai povaliui žemyn važiuoja. Aš kažkaip santūriai į ignitį dedu tai jei ir pakris ateitį vistiek atsigaus. Prieš dividendus visada atsigauna Šeip įdomų stebėjimą įsivedęs reik pasekt pažiūrėt kaip klostysis
Hmz 2023-11-16 00:36
Džiugu, kad prieini prie Teslos buhalterijos ir žinai daugiau už mane, bet norėtųsi daugiau sužinoti apie paskolos susiejimo su akcijų kaina mechanizmą.
immortallt 2023-11-16 08:18
Hmz, neteigiau, kad taip yra Tesla atveju, nes nežinau. Net nesidomėjau. Būna skolina su sąlyga, kad Equity santykis su skola bus tam tikras išlaikytas. Jei neišlaikai - iškart turi paskolą grąžinti. Taip pat sumažėjus ženkliai equity, niekas tau nebeskolins, jei reikės. Sparčiai krentant akcijų kainai, nebeišleisi naujų akcijų už gerą kainą. Taip kad ne, krentančios akcijų kainos, tikrai rūpi ir turi/gali turėti įtakos Tesla pabaigai.
immortallt 2023-11-16 08:24
Na sprendžiant iš nuomų kainos skirtumų senamiestyje ir miegamuosiuose rajonuose palyginamo įrengimo butuose nebuvimo, tai sakyčiau trūksta žmonėms kur gyventi. Jei trūksta kur gyventi, atsiras kas pirks. Visi supranta, kad dabartinės palūkanos laikinas dalykas ir 30 metų horizonte mažai ką reiškia. Tiesa, problema išlieka, kad normalūs statybininkai kitiems metams jau užimti... Na pensijų fondą savo pasižiūrėjau, tai šįmet, palyginus su pernai ~10% augimas Nepalyginsi su 2021 m. buvusiu beveik 30% augimu, bet ne minusas. Krizė pati iš savęs nėra blogai. Krizė sprendžia rinkos neefektyvumus. Tik ji turi būti savalaikė. O jei vis priežastis po kilimu kiši, kaip kinai, tai susikaupia į dideles problemas, kaip buvo 2008 metais, ir tada jau labai nemalonu būna. Dabar Lietuvoje tokio masto krizė sunkiai įsivaizduojama, nes ekonomika daug labiau diversifikuota. Nebe nuo vietinio vartojimo, o nuo įv. prekių ir verslo paslaugų eksporto priklausanti ekonomika. Nors daug eina į ES, bet ir ten diversifikuota ir gan greitai rinkas galime keisti ir prisitaikyti. Turėtų būti labai didelė pasaulinė krizė, kad mums būtų taip pat blogai, kaip 2008 metais. O Euribor'as krizę gali sukelti, bet didesnė jinai būtų vakaruose, ne pas mus. Pas mus tą patį NT net ~50% perka iš grynų.
Hmz 2023-11-16 10:47
O žinai, kad yra tasai "Equity"? Tai balanso "Shareholder equity" skiltyje išvardyta akcininkų nuosavybė, ir ji - surprise surprise! - nepriklauso nuo akcijų kainos. Pagrindinės šios balanso skilties dalys yra šios: - akcinis kapitalas (visų akcijų nominali vertė) - akcijų priedai - nuosavos akcijos (savo akcijos, kurias įmonė nusipirko, arba dar nespėjo parduoti investuotojams) - rezervai - nepaskirstytas rezultatas (uždirbtas pelnas, kurio dar nepavertė nei dividendais, nei įstatiniu kapitalu) Vienintelė šito "Equity" dalis, kuri gali nukentėti nuo akcijų kurso smukimo, yra nuosavos akcijos, jei tokių apskritai yra. Va tau populiarus paaiškinimas: https://www.investopedia.com/terms/d/de ... yratio.asp
immortallt 2023-11-16 11:07
Arba jei leidi akcijų į rinką, ir už kokią kainą jas pavyksta pridėti Kas yra aktualu įmonei plečiantis ir bent anksčiau buvo aktualu Tesla'i, kai sparčiai augo, daug investicijų darė ir patirdavo nuolat milžiniškus nuostolius. Jei naujų akcijų neleidžia - visiškai sutinku, gal kiek perspaudžiau equity svarbą nepragalvodamas iki galo situacijos.
Darius995 2023-11-16 14:48
Sorry, ankstesniame komentare supratau, kad tiesiog nori komunistiniu būdu atimti pusę jo turto, nes nepatinka jo pažiūros/veiksmai. Na, boikotas yra smagus dalykas, bet didžiąjai daugumai rinkos dalyvių nerūpi ideologija.
immortallt 2023-11-16 16:47
Na dar yra dilema, kuris klausimas didesnis ir svarbesnis žmonijai - demokratija ar klimato kaita. Demokratija baisesnis čia ir dabar, klimato kaita - ilgu laikotarpiu. Čia kaip karo pradžioje klausimas kur kurą piltis. Visos kolonėlės apart Neste kurą pirko iš Mažeikių/rusiškos naftos pagamintą. Neste iš Suomijos vežėsi, bet skiedė palmių aliejumi iš netvariai auginamų plantacijų.
Myslius 2023-11-16 19:08
Va tokia krize Lietuvoje: https://tradingeconomics.com/lithuania/current-account Praeita menesi rekordas, si dar geriau. O Muskas tai teisingai daro