[ŽT] Visi stojasi, didžiulės ovacijos. To nesitikėjo niekas. Ką Kyjive padarė Suomijos parlamento pirmininkas (Video)  ()

Suomijos parlamento pirmininkas nustebino ukrainiečius savo poelgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos parlamento pirmininkas Jussi Halla-aho nustebino Ukrainą savo poelgiu, parlamente sakydamas iškilmingą kalbą ukrainiečių kalba. J. Halla-aho savo kalbą skyrė Holodomoro, kurio aukas Ukraina pagerbė dieną anksčiau, metinėms.

Suomijos politikas taip pat pabrėžė ir priminė, kad Suomija 1939 metais susidūrė su tokiu pat agresyviu Sovietų Sąjungos puolimu, kokį dabar patiria Ukraina iš Maskvos pusės. Vaizdo įrašo su kalbos fragmentu publikuoja kanalas „Ukraine 365“.

Pranešėjas pabrėžė didvyriškas Ukrainos žmonių pastangas, kurios sugebėjo suteikti Suomijai drąsos veikti – greičiausiai turėjo omenyje šalies įstojimą į NATO ir rimtos karinės pagalbos suteikimą oficialiajam Kyjivui.

 

Naujienų agentūros pažymi, kad Jussi Halla-aho įgijo aukštąjį filologo išsilavinimą. Jis yra filosofijos mokslų daktaras ir senosios bažnytinės slavų kalbos specialistas. Tuo ir paaiškinamos tokios geros ukrainiečių kalbos žinios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()