[ŽT] Kinija skelbs karą Taivanui. Kas nutiko?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-12-06 19:30
Taivanui vertėtu įsigyti branduolinių ginklų pvz atominių povandeninių laivų ir taika bei nepriklausomybė suklestės kaip niekada iki šiol.
Hmz 2023-12-07 00:33
Su sąlyga, kad Kinijos valdžia mąsto racionaliai ir rūpinasi Kinijos gerove.
immortallt 2023-12-07 08:47
Jei rūpintųsi Kinijos gerove, nebūtų tikslo pradėto karo iš viso.
Dannas3 2023-12-07 10:42
Taivanas ir be branduoliniu ginklu turi pakankamai smarves, kad padarytu labai didele zala artimiausiems kinijos miestams.
Benediktas 2023-12-07 10:46
Kaip būtų buvę gerai, jei vakarai būtų nekėlę Kinijos ir Rusijos ekonomikos. Gamintume viską pas save ir nebūtų greičiausiai tokių karų, arba grėsmių jiems vykti. Nes nebūtų dviejų polių. Kisendžeris (ATA) labai prie to prisidėjo per savo nežinojimą ar žinojimą. Bei Fokujama, kuris sakė, kad demokratijos laimėjo ir daugiau nereikės kariauti. Kišti technologijas į vienos partijos valdomą valstybę - buvo beproitystė. Viskas buvo daroma dėl pinigų, užsimerkiant, kas bus toliau.
immortallt 2023-12-07 11:14
Negamintume pas save, gamintume vis tiek kitur. Įprastai šalys kai pasidaro turtingesnės, stiprėja demokratija. Na ne visur taip atsitiko visgi. Ką reikėjo daryti, tai stiprinti konkurenciją kinams kitose šalyse. Ką tikrai reikėjo daryti - priklausomybę nuo iškastinių išteklių, ypač energijos, diversifikuoti stipriai, kad maskoliai ir panašūs nebūtų tiek iškilę ir išnaglėję. Ką dar reikėjo daryti, tai kai koks maskolis lenda, pisi per snapą taip, kad maža nepasirodytų. Įskrido naikintuvas į tavo oro erdvę, perspėji ir duodi 5 sekundes keisti kryptį. Nekeičia - ištaškai. Nuolaužas susirenki ir negrąžini, pilotą suimi. Tas pats su laivais ir t.t. Diplomatą pagauni, kad visgi šnipinėji - suimi už šnipinėjimą, kitus išsiunti velniop ir uždarai ambasadą su visam. Savų tarpe dirbantiems maskoliams seki ir lenki, o ne kaip paleckis, šeimų maršas ir t.t. - visi galai veda pas maskolius net pagal viešą info - viskas gerai, net jei už ką nors pasodina, neatlieka net trečdalio bausmės ir laisvėje vėl arba visai nesėda. O turėtų nebeišvysti dienos šviesos.
Benediktas 2023-12-07 11:48
Taip, jei jau kišti gamybą, tai bent į demokratines šalis reikėjo, bet ne į vienos partijos valdomą šalį.
immortallt 2023-12-07 12:44
Tai tikslas ir buvo, per ekonomiką civilizuoti.
Benediktas 2023-12-07 12:49
Galima konstatuoti, rezultatas tokio bandymo - FAIL. Būtų gerai daugiau nelipti ant to pačio grėblio. Pirma turi civilizuotis, o paskui galima tik kišti pinigus. Vieninteliu atveju, jei prakutę kinai ir daugiau laisvių užsimanę, nuvers valdžią ir pasuks link valdžios padalinimo, atstovaujamosios valdzios isrinkimo - tik tada galėsiu pasakyti, kad demokratizavimas įvyko per pinigus ir ekonomikos kėlimą, ir su dideliais iššūkiais. O jei visi eis pagal valdžios dūdelę, kaip maskovijoje - tai bandymas FAIL.