„Dima mygtukas.“ Kas nešioja Putino branduolinį lagaminėlį  ()

Viešuose renginiuose, kuriuose dalyvauja Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, su juo visada būna iki aštuonių FSB pareigūnų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas nešioja Putino branduolinį lagaminėlį?

Viešuose renginiuose, kuriuose dalyvauja Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, su juo visada būna iki aštuonių FSB pareigūnų.

Tai teigiama „Projekto“ tyrime.

Branduolinį lagaminėlį nešioja jūreiviai, pirmojo laipsnio kapitonai Dmitrijus Šumeiko ir Vladimiras Poleščiukas. Viešuose renginiuose jie pasirodydavo iki 2020 m.

Pastebėtina, kad kolegos savo telefonų knygelėse įrašo ir „Dima mygtukas“, ir „Mygtukas“, kaip matyti iš „NumBuster“ sistemos duomenų.

Šių metų rudenį Putino vizito Kinijoje metu vėl buvo matyti pirmo rango kapitonai, nešantys lagaminus. Dar visai neseniai „mygtukų“ nešėjai galėjo sau leisti keliauti į užsienį. Pavyzdžiui, prieš karą Šumeiko žmona paskelbė šeimos atostogų Italijoje nuotraukas.

Kas lydi Putiną?

13 sargybinių, kurie iki šiol lydėjo valstybės vadovą: Sergejus Moskalenko, Andrejus Neronovas, Aleksandras Kuprijanovas, Germanas Širokovas, Michailas Bogdanovas, Andrejus Annenkovas, Nikita Belenky, Vladimiras Timofejevas, Andrejus Lastoveckis, Maksimas Stepanovas, Jevgenijus Golovkovas, Antonas Mišeninas ir Prezidento saugumo tarnybos vadovas nuo 2015 m. Aleksejus Rubežas.

 

Dar visai neseniai, 2021 m., Andrejaus Neronovo atlyginimas buvo apie 150 tūkstančių rublių per mėnesį.

„Dviejų apsauginių – Sergejaus Moskalenko ir Michailo Bogdanovo – broliai turėjo problemų dėl įstatymų. Policijos duomenimis, 2018 metais policijos pareigūnai sulaikė Moskalenko brolį, „už 1,4 gramo amfetamino“, jam buvo iškelta baudžiamoji byla. Bogdanovo brolis 2012 metais buvo nuteistas už smurto panaudojimą prieš policijos pareigūnus“, – rašoma „Projekto“ tyrime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(8)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: