Žurnalistės klausimas pribloškė Zelenskį. Kas nutiko  ()

Zelenskis neatsakė į žurnalistės klausimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį pribloškė amerikiečių žurnalistės klausimas apie Ukrainos galimybes laimėti karą be naujos JAV pagalbos: jis nieko neatsakė ir šiek tiek gūžtelėjo pečiais, rašo „Bloomberg“.

„Per susitikimą su Bidenu paklausiau Zelenskio, ar jis galėtų nugalėti Rusiją be papildomos JAV pagalbos. Jis tylėjo, tik šiek tiek gūžtelėjo pečiais“, - sakė „Bloomberg“ ir Baltųjų rūmų spaudos grupės žurnalistė Jennifer Jacobs.

Šį kartą Ukrainos prezidentas Baltuosiuose rūmuose priimamas be pompastiškos ceremonijos, iš Vašingtono praneša BBC korespondentas Anthony Zurcher.

Jis prisimena, kad rugsėjį Bideno administracija tiesiogine prasme ištiesė raudoną kilimą Zelenskiui.

Tada Ukrainos prezidento automobilių kolona privažiavo prie pagrindinio pietinio įėjimo į Baltuosius rūmus per iškilmingomis uniformomis vilkinčių ir vėliavas laikančių karių eilę.

Prie įėjimo Volodymyrą Zelenskį ir jo žmoną asmeniškai pasitiko Joe ir Jill Bidenai, visi keturi nusifotografavo, o po to tuo pačiu raudonu kilimu įžengė į rezidenciją.

 

Šį kartą, pažymi Zurcher, juodas visureigis nuvežė prezidentą Zelenskį prie kuklesnio įėjimo Vakarų sparne, kur jį pasitiko Amerikos prezidento biuro atstovas, o pats Bidenas net nepasirodė.

Kaip rašo BBC korespondentas, toks kuklus priėmimas atspindi grynai dalykinį susitikimo pobūdį ir tuo pačiu labai pesimistines nuotaikas, tvyrančias Baltuosiuose rūmuose dėl kol kas bergždžių bandymų gauti pritarimą papildomai pagalbai Kyjivui Kongrese, kuriame dominuoja skeptiškai nusiteikę respublikonai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(8)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()