„Ukraina turės atsisakyti dalies savo teritorijų.“ JAV senatorius nevyniojo žodžių į vatą  (16)

Amerikos senatorius iš Ohajo tvirtina, kad Vašingtono valdžia turėtų stengtis kuo greičiau užbaigti vykstantį konfliktą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu su Jake'u Tapperiu per CNN politikas pabrėžė, kad netiki Ukrainos pergale prieš Rusiją, net jei JAV ir toliau teiks karinę pagalbą valdžiai Kyjive.

Todėl, anot J. D. Vance'o, tolesni tiekimai turėtų būti sustabdyti ir abi pusės turi būti priverstos pradėti taikos derybas. „Amerika yra suinteresuota susitaikyti su tuo, kad Ukraina turės atsisakyti dalies savo teritoriją rusams, ir mes privalome užbaigti šį karą“, – sakė jis.

„Kai pagalvoju apie čia tvyrančią didžiulę žmonių tragediją, matau, kad šiame konflikte žuvo šimtai tūkstančių nekaltų Rytų Europos gyventojų.“

Jis pridūrė, kad mūsų ir jų interesas yra sustabdyti žudymą. Praėjusią savaitę Senate respublikonai nusprendė blokuoti beveik 111 mlrd. USD pagalbos paketą, kurio paprašė prezidentas Joe Bidenas. Projektas buvo susijęs su karinės technikos ir humanitarinės pagalbos finansavimu ne tik Ukrainai, bet ir Izraeliui.

 

J. D. Vance’as: „Idėja grįžti prie 1991 m. sienų yra juokinga“. Pasak amerikiečių senatoriaus, pagrindinis tikslas Amerikos politikai konflikto Ukrainoje kontekste yra ieškoti galimybių organizuoti taikos derybas.

Dabartiniai ukrainiečių ir jų valdžios pateikiami scenarijai ir sąlygos yra nerealūs, tvirtina jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(62)
(-59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (16)