„Ukraina turės atsisakyti dalies savo teritorijų.“ JAV senatorius nevyniojo žodžių į vatą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-12-13 17:27
Vėl kažkas nori pasirašyt sutartį su Maskovija. Sutartys nevertos popieriaus. Kiek galima lipti ant to pačio grėblio?
Staska 2023-12-13 19:05
Reikalas tame, kad beveik niekas nenori Vakarų pasaulyje, taikos sutarties su Maskovija, bet panašu, kad nebebus geresnės išeities, kaip tik ją pasirašyti, jei nepasikeis kažkas su finansine / techine parama Ukrainai iš esmės. Jei paramos bus tiek kiek yra iki dabar, tol neišeis perlaužti reikšmingai jau nusistovėjusios daugmaž fronto linijos. Tokiu atveju, karas būtų labiau teorinis ir būtų tas pats, ar dar blogiau, nei pasirašius taikos sutartį, su kažkokia nauda sau.
laukinis_lt 2023-12-13 19:18
"Amerika yra suinteresuota susitaikyti" Reikia užjausti Ameriką su tokia didele skriauda - ji turės susitaikyti. Nes tuomet ji su didele širdgėla bus priversta su rusija vėl atnaujinti prekybinius ryšius, kaip buvo iki šiol. Tik ne Ukrainą - negi jai gaila vieno kito kvadratinio kilometro žemės.
Benediktas 2023-12-13 19:48
Na ir kas, kad pasirašys taikos sutartį. Kokia tikimybė, kad Maskovija jos laikysis? Aišku laikysis, kokius pora metų, to neatmetu. Bet ar nuo to pasidaro geriau? Rusija, tai tikrai sparčiai gaminsis ginklus ir taisys tankus, mobilizuos ukrainičius iš užgrobtų teritorijų, o dėl vakarų - nesu tikras ar jie geriau pasiruoš antram raundui. O gal ir kinai geriau pasiruos Taivano puolimui ir veiks kartu.
Staska 2023-12-13 20:47
Rusija ir dabar gaminasi ginklus gan sparčiai ir gamintis gali dar sparčiau, kai išsivalys sandėliu, nepriklausomai nuo to, pasirašys su Ukraina taikos sutartį, ar ne. Faktas, kad Ukraina ir visos sąjungininkės, bet kokiu atveju turi kiek įmanoma didinti ginklavimosi tempą, kad neatsilikti nuo Rusijos ir Kinijos.
immortallt 2023-12-14 08:25
Vieno seimo nario, kokio žemaitaičio nuomonę irgi kaip faktus dėstysite?
immortallt 2023-12-14 08:26
Gaminasi Kad kol kas tas gaminasi yra traukia iš sąvartyno ir patvarko tiek, kad gali važiuoti/skristi ir šaudyti.
Staska 2023-12-14 08:54
Žemaitaičio nuomone nesidomėjau, nežinau ką jis mano šiuo klausimu. Bet tokia mano nuomone, taip kaip aš matau situaciją, remdamasis gaunama informacija iš įvarių šaltinių ir nuomonėmis. RF gamina tik niekam tikųsi šlamštą, visi jų kariai beviltiški alkoholikai, vagys ir kaliniai narkomanai. Bet fakto tai nekeičia, kad jie turi, tos prastos technikos vienas prie kelių, ar keliolikos palyginus su Ukrainos pajėgomis, o kai kuri technika savo veikimo charakteristikomis nenusileidžia vakarų technikai. Taip pat ir karių turi sutelkę daugiau. Viskas išsilygina fronte tokioje situacijoje, todėl Ukrainai, tiesiog gali tekti derėtis, jei ne kitais metais, tai dar kitais, jei jos paėgumai iš esmės nepasikeis ir frontas nebejudės.
Benediktas 2023-12-14 08:58
Derėtis derybose, kurios nieko nereiškia? Derybos su Maskovija tas pats, kas nieko nesusitarti.
cave_dweller 2023-12-14 09:02
Nemaloni tiesa, deja gaminasi. Sankcijos sukelia nepatogumų, bet nesustabdo karinei pramonei reikalingų komponentų tiekimo. Vakarų gamintojai nespjauna į pagalbą jas apeinant. Užtenka pažiūrėti į Vokietijos eksporto augimą, per pastaruosius 2 metus į Kazachstaną ar kitas vidurinės Azijos šalis. Eksporto apimtys išaugo kartais, visiems aišku kas galutinis gavėjas, bet teisiškai viskas legit. Iš esmės nematau nieko blogo, kad ir tiesiogiai pardavinėti Rusijai prabangos prekes ir dar su gerokai didesnėmis pelno maržomis, bet visa tai turėtų būti oficialiai, ne juodojoje rinkoje. Uždirbtų ne tik gamintojai (kaip dabar), bet ir valstybės sumokėtų mokesčių pavidalu. Iš Rusijos iškeliaujantys doleriai keltų jo kursą rublio atžvilgiu su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Suprantu, kad prabangos prekių nepardavimas, kaip ir turėtų būti bausmė rusams. Būtų jei jie negalėtų nusipirkti per aplinkui, bet gali ir nusiperka, tik pelnai nusėda ne valstybėse gamintojose bet tarpininkams. Tai jei bausmė neveikia kaip tikėtasi, tai gal tuomet vakarams tuom pasinaudoti ir uždirbti. Prekes pardavinėti, bet nesteigti pardavimo taškų Rusijoje ir neteikti garantinio aptarnavimo. Iš esmės tai būtų bausmė, norit pirkti, pirkite už brangiai, šleiskite savo turimus usd. O techninius ir garantinius aptarnavimus darykit kaip jau išmanote.
immortallt 2023-12-14 09:43
Suplaki į vieną sakinį karinės įrangos gamybos didėjimą iki kiekių, kokie yra praradimai (na iš esmės didinant gamybą šimtais kartų nuo iki karo buvusių), ir tai kad bendrai Vokietijos eksportas į Kazachstaną išaugo kartais. Čia ne Star Trek'as, kad bet kokią materiją verti į ko reikia. Per dešimtmetį pasigamino jie kažkas 20-30 armatų, tai kiek dabar pagal tave maskoliai pagamina tankų? Naujų, ne atgaivina iš laužyno? Pagamindavo kažkas iki 10 atakos lėktuvų. Tai kiek dabar? 100? Artilerijos sviedinių teoriškai 1kk gali pagaminti ir pasakoja, kad 2kk per metus pasieks. Iššaudo per metus per 10kk sviedinių. Jiems gamyba turi išaugti 50-100 kartų technikos, 10-20 kartų amunicijos, kad palaikyti puolimo tempus. Ir čia jau tokie augimo mastai turėtų būti, kad nepaslėpsi, ypač kai maskoliai gamybos įrangos negamina jau labai senai. Čia primena, kai maskoliai pradėjo blokuoti pieno produktų eksportą iš Lietuvos pas maskolius, neva GOST standarto neatitinka, ir tada per metus padidino primilžį 6 kartais. Išduosiu paslaptį, karvė per metus negali atsivesti vidutiniškai 6 veršiukų, kurie dar ir pieną pradėtų duoti. Realiai pradėjo vežtis pieno miltelius, augalinių riebalų mišinius ir juos pardavinėti kaip pieno produktus. Tas pats pas juos su visa gamyba yra.
HardAxe 2023-12-14 10:25
daug įrangos buvo prašikta karo pradžioj, sekantį kartą tai nebepasikartos. didelės atsargos ir išaugusios gamybos apimtys irgi nėra 1:1. Jei turi 1kk atsargoj ir pagamini 10k per metus, arba turi 40k atsargos bet pagamini 20k i metus. Antru atveju didesnes galimybes islaikyti ilgesni konflikta, tuo pačiu yra didesnis know-how, lengviau plesti gamybos apimtis. Toliau dronai, electronic warfare gerokai patobulejo rusijos pusėj. Nėra viskas grynai į vienus vartus. Jei šiandien baigtų karą, po 5 metų turės naują karių kartą + užsigrūdinusius ukrainos karo veteranus, + pramonė darbuosis pagal šiuolaikinio karo realijas, kiek tai įmanoma.
cave_dweller 2023-12-14 10:32
Gamyba technologiškai atsilikusi ir neefektyvi, bet negali ignoruoti fakto, kad dabar perjungta į karo meto padėtį. O tai reiškia didesnį resursų ir lėšų skirimą, kur kas didesnį. Karo, Rusijos diktuojamomis salygomis, gal ir nėra pajėgūs laimėti, bet kraujo prigadinti tikrai gali ir tai darys.
immortallt 2023-12-14 11:17
HardAxe, dabar vis dar varo iš inercijos iškastinio kuro pramonės suneštų pinigų. Mano primetimais pagal šių metų pradžioje darytas korekcijas, turėtų pardavinėti auksą dabar pilnu tempu. Per 3 metus aukso kaina paaugo ~20%. Čia vykstant atviram karui Ukrainoje, Izraelyje, bijant dėl Taivano, esant energijos išteklių krizei ir infliacijos šuoliui. Kitaip sakant, auksas nuvertėjo, kai jo paklausa šiaip itin aukšta. Kodėl? Na arba staiga auksas tapo nepatrauklia investicija, arba rinkoje padidėjusi pasiūla tiek, kad realios aukso kainos nekyla. Jei dar kokius sviedinius gali gaminti be užsienio valiutos ir šiaip trūkstant pinigų, tai bet kokią rimtesnę techniką, kur jau reikės jiems importo, t.y. menkiausia elektronika, kuri mažesnė ir protingesnė nei šaldytuvas, reikės importuoti. Atgaivinti senas stakles ir pastatyti naujas irgi kardinaliai skirtingi dalykai. Kas dėl ginklavimosi, tai šiaip ES mastu dabar panašu daroma tas, kas su skiepais buvo padaryta - bus statoma rezervinė amunicijos gamyba, kuri normaliais laikais stovės nenaudojama ir ekstrinėse situacijose tik paleidžiama gamyba. Grįžtant prie to kiek sandėliuose, ir kiek gamyboje yra. Jei prieš NATO maskoliai eitų, ar sutinki, kad NATO visiškai valdo oro erdvę? Jei taip, kaip manai, ar maskolių karinės technikos gamybos bazės nežinomos NATO? Jei manai, kad žinomos ir valdo NATO orą, kaip manai, kiek ilgai gamyba veiktų maskolių pusėje, jei paskelbia karą NATO? O kas sandėliuose NATO pusėje yra, vien tik oru sunaikinti galima visą maskolių karinę techniką 1:1 santykiu. Na bet sutik, atakos sraigtasparniu gali sunaikinti daugiau nei vieną artilerijos pabūklą, o artilerijos pabūklu nesunaikinsi sraigtasparnio. Nu gerai, per didelius skaičius gal kokį vieną numuši. Dave_dweller, taip, pritariu, lėšų skiria žymiai daugiau, bet netikiu, kad pakeitė įprastą pinigų įsisavinimo praktiką. Taip pat daug daugiau lėšų reikia elementariai kurui, kažkiek vis tiek reikia maistui ir pan. Taip pat net viduje kas vyko pramonės/paslaugų, aukštos pridėtinės vertės žmonių dingo su visomis šeimomis. Tai reiškia kritusį gebėjimą net palaikyti esamą infrastruktūrą. Būtent, prišikti, žudyti ir griauti tik gali maskoliai, laimėti jie jau neturi šansų. Jei dar pirmą mėnesį galvojau, kad gali didžiąją dalį ar net visą Ukrainą paimti su dideliais nuostoliais, tai dabar jau jokių šansų. Neapykanta ukrainiečių maskoliams bus perduodama iš kartos į kartą mažiausiai šimtmetį. Va maskolių karinės aviacijos vienas iš centrų: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... Kas-vyksta Tiesiog kartais auga gamybos pajėgumai... Planas 10, pagamino 1. Argumentuoti galima, kad civilinėms reikmėms tiesiog sumažino ir gamino daugiau karinėms, bet tada kitaip ir būtų pranešę. Arba kur buvo ataka ukrainiečių berods kažkurių tai SU gamybos bazėje, kur sunaikino 4 ir dar 2 apgadino, o per metus viso pagamina 7....
Staska 2023-12-14 17:52
Immortal, Rusijai dzin ar jie laimėtų, ar praloštų karą prieš nato (viena US ir yra beveik visas nato, pagal bendra nato pajėguma imant ir vien jos užtektu atmušti rusus). Bet jie nesiruošia pulti nato ir nato nesiruošia pulti jų, dėl abiejų pusių branduolinio ginklo panaudojimo baimės ir aplamai tokių didelių nuostolių nenoro. Dėl technikos, tai kam rusams šimtus Armatų, ar 5 kartos naikintuvų prigaminti, jiems užtenka turėti ir pasigaminti pakankamai senesnės technikos, kurios kol kas akivaizdu, kad užtenka tokiam karui kaip Ukrainos. Vokiečiai ir tie verkia, kad neturi tiek gamybinių pajėgumų ukrainiečiams užtektinai visko prigaminti. Kitu atveju paaiškink, kodėl nuo karo pradžios Ukraina po kelis kilometrus tesugebėjo pasistumti į priekį? Pagal tavo teorija, jau pavasarį turėjo frontas būti prie Maskvos, nors ką čia kalbu, jau prie Vladivostoko turėjo nueiti. Ko jie ten murkdosi prie savo u_imtų teritorijų, tiek laiko. Nes dabar tai turėtų visus milijardus ir karo techniką grąžinti Vakarams ir atsiprašyti, nes gėda turėtų būti, kaip rašai, vos ne pagaliais, dalgiais ir laidynėmis ginkluoto priešo iš vietos nepastumti. O dėl išteklių ginkluotės ir amunicijos gamybai gamybai, kol kas didelių problemų irgi nėra, jie riboti, bet kiek reikia karui, pagamina, kažką gali pirkti iš sau draugiškų pakankamai valstybių. Dėl pasaulinės aukso kainos irgi primalei kažką, aukso kaina kyla nuo metų pradžios po truputį, reiškia jo vertė kyla, o ne krinta ir naftos pardavimai rusų nesumažėjo, kaip daug kas tikėjosi ir pinigų jie gauna, turėdami vienus didžiausių ir beveik visus įmanomus gamtos išteklius. Ne visai karinei technikai gaminti būtina naujausia elektronika, daug kur užtenka tokios kur galima iš Kinijos nusipirkti, ar savo pasigaminti.
Staska 2023-12-14 17:52
Immortal, Rusijai dzin ar jie laimėtų, ar praloštų karą prieš nato (viena US ir yra beveik visas nato, pagal bendra nato pajėguma imant ir vien jos užtektu atmušti rusus). Bet jie nesiruošia pulti nato ir nato nesiruošia pulti jų, dėl abiejų pusių branduolinio ginklo panaudojimo baimės ir aplamai tokių didelių nuostolių nenoro. Dėl technikos, tai kam rusams šimtus Armatų, ar 5 kartos naikintuvų prigaminti, jiems užtenka turėti ir pasigaminti pakankamai senesnės technikos, kurios kol kas akivaizdu, kad užtenka tokiam karui kaip Ukrainos. Vokiečiai ir tie verkia, kad neturi tiek gamybinių pajėgumų ukrainiečiams užtektinai visko prigaminti. Kitu atveju paaiškink, kodėl nuo karo pradžios Ukraina po kelis kilometrus tesugebėjo pasistumti į priekį? Pagal tavo teorija, jau pavasarį turėjo frontas būti prie Maskvos, nors ką čia kalbu, jau prie Vladivostoko turėjo nueiti. Ko jie ten murkdosi prie savo u_imtų teritorijų, tiek laiko. Nes dabar tai turėtų visus milijardus ir karo techniką grąžinti Vakarams ir atsiprašyti, nes gėda turėtų būti, kaip rašai, vos ne pagaliais, dalgiais ir laidynėmis ginkluoto priešo iš vietos nepastumti. O dėl išteklių ginkluotės ir amunicijos gamybai gamybai, kol kas didelių problemų irgi nėra, jie riboti, bet kiek reikia karui, pagamina, kažką gali pirkti iš sau draugiškų pakankamai valstybių. Dėl pasaulinės aukso kainos irgi primalei kažką, aukso kaina kyla nuo metų pradžios po truputį, reiškia jo vertė kyla, o ne krinta ir naftos pardavimai rusų nesumažėjo, kaip daug kas tikėjosi ir pinigų jie gauna, turėdami vienus didžiausių ir beveik visus įmanomus gamtos išteklius. Ne visai karinei technikai gaminti būtina naujausia elektronika, daug kur užtenka tokios kur galima iš Kinijos nusipirkti, ar savo pasigaminti.