[ŽT] „Pagalvokite 2 kartus...“ Islandijoje pamišimas. Ką daro turistai (Video)  ()

Valdžia jau turėjo gelbėti žmogų, norėjusį savo akimis pamatyti lavos tėkmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėlų pirmadienį, gruodžio 18 d., po kelias savaites trukusių žemės drebėjimų Islandijos Reikjaneso pusiasalyje prasidėjo ugnikalnio išsiveržimas. 

Islandijos policija ragina smalsius turistus nesiartinti prie išsiveržimo vietų.

Turistai ir vietiniai gyventojai į išsiveržimo vietą Grindavike pradėjo plūsti netrukus po to, kai pasirodė pirmieji pranešimai apie pirmadienį prasidėjusį išsiveržimą. Daugelis žmonių nori savo akimis pamatyti švytinčią lavos tėkmę.

„Ryte tik pradėjo snigti, žemė buvo balta. Ir tada priešais mus pasirodė didžiulis oranžinis dangus“, - „The Guardian“ pasakoja vietinis gyventojas, kuris su šeima išvyko pažiūrėti išsiveržimo.

Lava gali pasiekti populiarią turistų vietą per kelias sekundes – tačiau Islandija vis dar yra užtvindyta turistų.

Policija baiminasi, kad gamtos reiškinio gerbėjai nesuvokia jo galios ir pavojingumo.

 

Antradienį valdžia sraigtasparniu turėjo gelbėti žygeivį, besiveržiantį link išsiveržimo centro. Pasak policijos, pusę distancijos spėjęs pasiekti žygeivis buvo „ištroškęs, sušalęs ir sukrėstas“.

 

Policijos teigimu, maršrutas iki sprogimo vietos yra itin sudėtingas. Valdžios duomenimis, kelionė pirmyn ir atgal nuo Reikjanesbrauto  greitkelio yra apie dvidešimt kilometrų.

„Šiek tiek informacijos apie išsiveržimo vietą, kuri, tikėkimės, privers susimąstyti. Keletas kilometrų atrodo nedaug prieš išvykstant į kelionę. Pirmas puskilometris – pravažiuojamas maršrutas, tačiau po jo teritoriją užvaldo šiurkšti, nepravažiuojama lava, kurią įveikti itin sunku, perspėja policija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()