2024-aisiais numatoma didžiausia ekonominė krizė mūsų gyvenime (Video)  ()

„Mes vis dar esame aukštai. Vis dar esame netoli aukščiausių taškų, ir to neturėjo atsitikti.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nuo 2009 m. tai buvo 100% dirbtinis, precedento neturintis pinigų spausdinimas ir deficitas; tiksliau, 27 trilijonai dolerių per 15 metų. Tai 100% dirbtina, o tai reiškia, kad esame pavojingoje būsenoje“, - sakė Harry Dentas „Fox News Digital“.

„Manau, kad 2024-ieji bus didžiausios krizės metai, kuriuos išvysime per savo gyvenimą.“

„Aš esu tas vaikinas, kuris meldžiasi už tai, kad ateitų krizė, o visi kiti ne. Turime grįžti į normalią padėtį ir nusiųsti pranešimą centriniams bankams“, - tęsė jis. „Tai turėtų būti pamoka, kurios, manau, niekada nepakartosime. Nemanau, kad dar kada nors išvysime tokį burbulą savo gyvenime“.

H. Dentas, kuris didžiąją savo karjeros dalį praleido analizuodamas patentuotus tyrimus, savo priešingą prognozę įvertino dėl pervertintų rinkų ir pernelyg didelių išlaidų skatinamosioms priemonėms. Nors pastarosios didžiąja dalimi suteikė investuotojams lengvo nuosmukio lūkesčius, H. Dentas tvirtino, kad kitais metais sprogs „visko burbulas“.

Istoriškai rinkos burbulams būdingas greitas akcijų kainų kilimas, o vėliau staigus kritimas.

Ekonomistas pažymėjo, kad šis burbulas iš tikrųjų prasidėjo 2021 m. pabaigoje po COVID pandemijos įkarščio, o pirmieji požymiai pasireiškė 2022 m., kai „Nasdaq“ kaina sumažėjo 38%. Naujieji metai atneš krizės „B bangą“.

„2008 m. riaumojantis burbulas nebuvo visko burbulas. [2008 m.] nekilnojamojo turto burbulas beveik nesiskyrė, burbuliavo akcijos ir miesto nekilnojamasis turtas“, - sakė H. Dentas. „Tai yra pirmas kartas, kai aš jums sakau: neklausykite savo finansų patarėjo. Po kelerių metų situacija nebegrįš į normalias vėžes. Galime būti tikri, kad tokių lygių daugiau nebepamatysime. Ir ši krizė bus didesnė nei buvo nuo 29 iki 32 metų. Ir kiekvienas, kuris tai išgyveno, būtų nušovęs savo biržos maklerį.

 

„Tai yra 86% kritimas S&P ir 92% NASDAQ. Ir kriptovaliutų, tai bus 96%. Taigi artėja didelis dalykas“, - pridūrė ekonomistas. „Beje, mano prognoze, nekilnojamasis turtas sugrįš į žemiausią nuo 2012 m. lygį... Tai labiausiai pakenks žmonėms.“

Kritikuodamas investuotojus, dalyvavusius metų pabaigoje vykusiame rinkų ralyje, kai praėjusią savaitę „Dow Jones Industrial Average“ pasiekė trečiąjį rekordą po 37 000, H. Dentas paragino amerikiečius „trauktis iš kelio“.

„Mes vis dar esame aukštai. Vis dar esame netoli aukščiausių taškų, ir to neturėjo atsitikti.“

Praėjusią savaitę FED užsiminė, kad baigs savo istorinę infliacijos mažinimo kampaniją.

 

Savo metinėse prognozėse politikos formuotojai įvertino palūkanų mažinimo galimybę, federalinių fondų palūkanų normai nukritus iki 4,4% iki 4,9%, nuo dabartinių 5,25% iki 5,50%.

Žvelgdamas į Federalinio rezervo kurso trajektoriją, H. Dentas teigė, kad „nėra jokios galimybės“ švelniai nusileisti. Jis mano, kad besitęsianti infliacija pirmą kartą nuo XX amžiaus ketvirtojo dešimtmečio virs defliacija ir kad centrinis bankas turi „silpną“ ekonomiką.

„Vienintelė priežastis, dėl kurios bankai turėjo tiek sugriežtinti politiką, yra ta, kad jie per daug stimuliavo dėl COVID. Tačiau dabar 2024 m. šis sugriežtinimas dar labiau visus palies, nes kai jūs apsukate traukinį -panirsite į depresiją,“ - sakė H. Dentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(15)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()