Netikėtas pasiūlymas. Xi Jinpingas parašė laišką Bidenui. Skelbiamas JAV prezidento atsakymas  ()

Tai rodo, kad dvi didžiausios pasaulio ekonomikos stengiasi stabilizuoti savo įtemptus santykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas parašė laišką JAV prezidentui Joe Bidenui. Jis sakė, kad jų šalys turėtų siekti „taikaus sambūvio“.

Apie tai praneša SIA,  remdamasi Kinijos centrine televizija.

Atsakydamas J. Bidenas taip pat išsiuntė laišką Kinijos lyderiui. Tai rodo, kad dvi didžiausios pasaulio ekonomikos stengiasi stabilizuoti savo įtemptus santykius.

Naujamečiame laiške, skirtame Kinijos ir JAV diplomatinių santykių užmezgimui 1979 m. sausio 1 d., Xi Jinpingas pažymėjo, kad „per pastaruosius 45 metus Kinijos ir JAV santykiai patyrė pakilimų ir nuosmukių, tačiau apskritai jie judėjo į priekį, kas ne tik pagerino abiejų tautų gerovę, bet ir prisidėjo prie taikos, stabilumo ir klestėjimo pasaulyje.

„Istorija įrodė ir toliau visiškai įrodys, kad abipusės pagarbos, taikaus sambūvio ir abipusiai naudingo bendradarbiavimo principų laikymasis yra teisingas būdas Kinijai ir JAV sutarti tarpusavyje, ir tai turėtų būti bendros veiklos kryptis tarp Kinijos ir JAV naujoje eroje“, – Kinijai rašė prezidentas.

 

Xi Jinpingas priminė, kad 1979 m. sausio 1 d. Vašingtonas oficialiai nutraukė diplomatinius santykius su Taipejumi, siekdamas pripažinti Pekiną. Nuo tada, pasak jo, santykiai „ne tik pagerino abiejų šalių žmonių gerovę, bet ir prisidėjo prie pasaulinės taikos, stabilumo ir klestėjimo“.

Joe Bidenas taip pat išsiuntė Xi Jinpingui sveikinimo laišką. Jis pažymėjo, kad JAV ir Kinijos santykiai paskatino gerovę ir suteikė galimybę abiem šalims, taip pat visam pasauliui.

 

Jis pridūrė, kad tikisi tęsti savo pirmtakų padarytą pažangą.

„Mūsų susitikimai ir diskusijos nukreipti siekiant toliau tobulinti JAV ir Kinijos santykius“, – rašė J. Bidenas.

Atkreipkite dėmesį, kad Kinijos vyriausybė neseniai paskelbė keletą priemonių, skirtų remti silpną Kinijos ekonomikos atsigavimą po pandemijos. Naujųjų metų proga per televiziją pasakytoje kalboje Xi Jinpingas sakė, kad Kinija gilins reformas, kad sustiprintų ekonomiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(7)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: