„Jis bus suėstas.“ Kremliaus giljotina pakibo virš populiaraus generolo  ()

Rusijos žiniasklaida atnaujino jo diskreditavimo kampaniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimas Rusijos diktatoriaus ratas įžvelgia didelę grėsmę populiariam Oro desanto pajėgų vadui generolui Michailui Teplinskiui. Rusijos žiniasklaida atnaujino jo diskreditavimo kampaniją.

Apie tai pranešė žvalgybos šaltiniai.

„Po dviprasmiško Oro desantininkų vado elgesio J. Prigožino sukilimo metu ir jo akistatos su S. Šoigu ir V. Gerasimovu, sakykime, buvo atsisukta į generolą M. Teplinskį. Valdžia nieko nepamiršo ir jam neatleido, bet pašalinti iš karto jo buvo neįmanoma, kaip ir S. Surovikinas, jis per daug populiarus kariuomenėje“, pridūrė šaltinis.

Anot jo, Kremlius ir Rusijos generalinio štabo bei Gynybos ministerijos vadovybė nusprendė atsikratyti M. Teplinskio palaipsniui, pirmiausia naikindami jo įvaizdį ir kariuomenės, ypač Oro desanto pajėgų, paramą.

Tam buvo sukurta speciali grupė iš RF ginkluotųjų pajėgų (IPB) informacinio karo karininkų. Jie organizavo kanalų ir grupių tinklą socialiniuose tinkluose, kurdami ir platindami medžiagą, skirtą M. Teplinskio diskreditavimui.

Neatsitiktinai žvalgybos šaltinis taip pat įvardija M. Teplinskio paskyrimą į vieną iš potencialiai sunkiausių Rusijos ir Ukrainos karo sričių. Spalio pabaigoje jis vadovavo Dniepro karių grupei, kurios atsakomybės sritis apima okupuotą Chersono sritį ir dalį Zaporožės.

„Jie suprato, kad istorija su mūsų placdarmu Krynkuose tęsis dar ilgai. Tačiau M. Teplinskis turi didelių ambicijų ir ego, ir jis nesėkmingai bando bet kokia kaina sunaikinti mūsų placdarmą. Todėl rusai ten patirs didžiulius nuostolius dėl įrangos ir personalo, visų pirma oro desantininkų daliniuose. Žinoma, tai kenkia M. Teplinskio reputacijai, nes anksčiau, atvirkščiai, buvo manoma, kad jis aukščiau už viską vertina karių gyvybes“, – aiškino pašnekovas.

Grupė M. Teplinskiui pavaldžiuose padaliniuose nuolat ieško faktų apie didelius nuostolius,  vadų piktnaudžiavimą personalu ir nepakankamą paramą. Tai taikoma tiek Dniepro karių grupei, tiek Oro desanto pajėgoms apskritai.

 

IPB pareigūnai šią medžiagą platina daugiausia per vadinamąjį tinklą. Tai „opozicijos kanalai“ ir „karo korespondentai“, kad nesukeltų įtarimų ir neatskleistų jų veiklos tikslo, patikslino šaltinis.

Jis taip pat nurodė naujausią Kremliaus įkvėptos kampanijos, kuria siekiama diskredituoti M. Teplinskį, pavyzdį.

Sausio 9 d. M. Teplinskis švenčia 55-ąjį gimtadienį. Dieną prieš tai pasirodė serbų snaiperio Dejano Beričiaus vaizdo žinutė apie situaciją su „savanoriais“ 106-ojoje oro desantininkų divizijoje.

Jis sakė, kad serbai, neturėdami tinkamos paramos ir pakankamai amunicijos, buvo išsiųsti vykdyti puolimų pavojinguose fronto sektoriuose. Kai jie atsisakė vykdyti savižudiškus įsakymus, iš jų buvo pradėta tyčiotis ir kankinti.

D. Beričius pabrėžė, kad „vadovybė yra organizuota nusikalstama grupuotė“. Jo tezė, matyt, buvo susijusi su ne tiek 106-osios divizijos, kiek visos oro desanto kariuomenės vadovybe. Juk būtent M. Teplinskis ir jo pavaduotojai yra tiesiogiai atsakingi už oro pajėgų mokymą, palaikymą ir kontrolę.

 

Pastebėtina, kad D. Beričius įtrauktas į vadinamąją „Putino komandą“ Rusijos Federacijos prezidento rinkimuose. Tačiau šį M. Teplinskio diskreditavimo epizodą nuspręsta „paskleisti“ ne Kremliui lojalių „karo korespondentų“ būriu, o vadinamaisiais „opozicijos“ kanalais. Tarp jų yra „Brief“, „Sota“, „Atsargiai, naujienos“, „Medusa“, „Astra“ ir kt.

Taip pat verta paminėti, kad pagrindinė žiniasklaidos aktyvumo banga dėl šio incidento kilo būtent sausio 9 d., Oro pajėgų vado generolo Michailo Teplinskio gimimo dieną.

„S. Šoigu, V. Gerasimovas ir kai kurie labai įtakingi žmonės aplink V. Putiną nuoširdžiai nekenčia M. Teplinskio ir nesustos tol, kol jis nebus prarytas. Akivaizdu, kad bus naudojami bet kokie metodai ir priemonės jam pašalinti. Informacinis diskreditavimas yra tik pradžia, toliau bus įdomiau“, – padarė išvadą žvalgybos šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()