„Lenkai pasiduoda.“ Neįtikėtinos naujienos. Kas vyksta  (3)

Pasieniečiai, bendradarbiaudami su kontrolės tarnybos darbuotojais, dirba tokiu režimu, kuris leidžia pravažiuoti maksimaliam sunkvežimių skaičiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, sausio 16 d., Lenkijos vežėjai nutraukė sienos blokadą priešais Krakoveco ir Ravos-Ruskos kontrolės punktus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos spaudos tarnyba.

„Lenkijos vežėjai baigė sienos blokadą Krakoveco ir Ravos-Ruskos kontrolės punktuose. Krovininių transporto priemonių tikrinimas ir važiavimas per sieną abiem kryptimis vyksta įprastu režimu“, – nurodė pasieniečiai.

Departamentas akcentavo, kad pasieniečiai, bendradarbiaudami su kontrolės tarnybos darbuotojais, dirba tokiu režimu, kuris leidžia pravažiuoti maksimaliam sunkvežimių skaičiui.

Šiuo metu žinoma, kad prie įvažiavimo į Ukrainą priešais šiuos kontrolės punktus laukia beveik 700 vilkikų.

„Į šią informaciją atsižvelkite planuodami tarptautinius pervežimus“, – patariama pranešime.

Nuo lapkričio 6 d. Lenkijos vežėjai paskelbė streiką, kuris, kaip buvo tikimasi, vyktų iki 2024 m. sausio pradžios. Ankstyvomis valandomis jie praktiškai užblokavo tris pasienyje su Ukraina esančius kontrolės punktus, išleidžiant ir įleidžiant ne daugiau kaip po vieną sunkvežimį kiekviena kryptimi per valandą. Vėliau, lapkričio 23 d., vežėjai užblokavo ir Medykos-Šehyni postą. Be to, ketinta pratęsti blokadą iki Nyžankovychi-Malhowice kontrolės punkto.

 

Vienas iš Lenkijos vežėjų reikalavimų – gauti prieigą prie Ukrainos „Shlyakh“ sistemos. Kaip anksčiau paaiškino Ukrainos pasieniečių spaudos tarnyba, šiuo reikalavimu siekiama įtraukti Ukrainos vežėjus į darbą Lenkijos transporto įmonėse.

Sausio 16 dieną buvo paskelbta, kad Lenkijos tolimųjų reisų vairuotojai susitarė su vyriausybe dėl „tam tikrų sąlygų“ ir savo protestą sustabdys sausio 17 d., 13 val. Kyjivo laiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: