„Poreikis yra tiesiog kolosalus.“ Ne ginklai. Ko ypatingai trūksta Ukrainos kariams  ()

Šiandien savanoriais apsimetančių sukčių tikrai daug, tačiau tie, kurie tikrai nesavanaudiškai padeda kariuomenei, dėl to neturėtų nukentėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gerai veikiantis mechanizmas, pagal kurį anksčiau dirbo Ukrainos savanoriai, yra rimtai sutrikęs, sakė įmonių grupės „Prime“ įkūrėjas Dmitrijus Leuškinas.

Savanoriai pradėjo gauti kvietimus: ekspertas paaiškino, prie ko tai gali privesti. Dmitrijus Leuškinas interviu UNIAN kalbėjo apie tai, kaip Ukrainoje pasikeitė situacija savanoriams, kurie nuolat kariuomenei atvaro automobilius iš užsienio.

2023 metų pabaigoje buvo paskelbtos naujos taisyklės, reikalaujančios, kad savanoriai, norėdami keliauti į užsienį, turi gauti TCC pažymėjimą, tačiau nebuvo informacijos, kokio pažymėjimo reikia ir kur jį gauti. Savanorių maršrutas virto tokia schema: atvykti prie sienos – stovėti 11 valandų – grįžti pažymos – vėl stovėti 11 valandų.

Žinoma, visa tai brangiai kainuoja laiko ir pinigų prasme, be to, net negarantuoja sienos kirtimo. Kai kurie savanoriai, kurie pirmą kartą išvyko pasiimti automobilių, iš viso nebuvo išleidžiami iš Ukrainos, tačiau buvo iškviesti į TCC. Ne pirmą kartą išvykstantys buvo tardomi kaip sabotuotojai.

Pasak D. Leuškino, jis žino atvejį, kai savanoris važiavo automobilių ir atsidūrė poligone Žitomire.

 

Jeigu viskas ir toliau ta pačia dvasia, tai ukrainiečiai gali likti be sunkvežimių, o jų poreikis fronte yra tiesiog kolosalus. Kaip pastebėjo D. Leuškinas, šiandien savanoriais apsimetančių sukčių tikrai daug, tačiau tie, kurie tikrai nesavanaudiškai padeda kariuomenei, dėl to neturėtų nukentėti.

Filantropai neturėtų dirbti tokiomis atšiauriomis sąlygomis ir jaustis kankiniais, pabrėžė ekspertas. Svarbiausia, ką valstybė gali padaryti – iš anksto įspėti apie svarbius pokyčius, tada savanoriams nereikės stovėti eilėse, viskas bus geriau organizuota.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()