[ŽT] „48 000 000. Viršijome 7 kartus.“ Gali žlugti Kanarų salos. Netikėta žinia  ()

„Salose negrįžtamai nyksta mūsų natūralios ekosistemos.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai teigia, kad Kanarų salos patiria didžiulę įtampą dėl milžiniško turizmo, o jų infrastruktūra nebetvari. Jei didžiulis Kanarus lankančių turistų antplūdis nebus apribotas, salos susidurs su „sisteminiu žlugimu“.

Ekspertai, dirbantys su „Ben Magec-Ecologists in Action“ grupe, pasisakė po to, kai 2023 m. turizmo duomenys parodė rekordinį 48 mln. lankytojų skaičių. Remiantis vienu skaičiavimu, pusė jų yra britai.

Organizacijos ataskaitoje teigiama: „Kanarų salų teritorija yra ne tik per daug eksploatuojama. Septynis kartus viršijome teritorijos atlaikymo galią, todėl dėl miestų plėtros  atsirado sisteminio žlugimo scenarijus.“

Kanarų salos, tokios kaip Lanzarotė ir Tenerifė, yra labai patrauklios turistams dėl šilto oro, kuriuo jie mėgaujasi didžiąją metų dalį, jose vasarį dienos temperatūra reguliariai siekia 20°C.

 

„Ben Magec-Ecologists in Action“ ataskaitoje teigiama: „Dėl nekontroliuojamo europinės kilmės nerezidentų populiacijų augimo salos yra perpildytos, jose dėl atliekų susidarymo ir išteklių naudojimo beveik negrįžtamai nyksta mūsų natūralios ekosistemos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(3)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: