Skandalingasis interviu su Putinu. „Mes nieko nepuolame“. Ką Putinas pasakė interviu Carlsonui (Video)  ()

Rusijos prezidentas pareiškė, kad Rusijos Federacija nieko nepuolė ir apkaltino Ukrainą nenoru derėtis. Pokalbio metu Vladimiras Putinas net sugebėjo supainioti Volodymyro Zelenskio tėvą su jo seneliu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-09 Skandalingasis interviu su Putinu. „Mes nieko nepuolame“. Ką Putinas pasakė interviu Carlsonui (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas davė ilgą interviu amerikiečių žurnalistui Tuckeriui Carlsonui. Jis pasakojo apie tai, kas pradėjo karą Ukrainoje, apie privatų Ukrainos prezidento pokalbį apie fašizmą ir įvardijo dujotiekio „Nord Stream“ susprogdinimo kaltininkus.

„Focus“ surinko pagrindines temas iš dviejų valandų Putino interviu su Carlsonu.

Kas pradėjo karą Ukrainoje ir kas yra „denacifikacija“

Putino teigimu, visi „įvykiai“ prasidėjo nuo kažkokio perversmo Ukrainoje, taip pat nuo karo veiksmų Donbase. Rusija nori „užbaigti“ karą derybomis, tačiau Kijevas Vašingtono įsakymu atsisakė dialogo, todėl dabar šią problemą turės „išspręsti“ JAV.

„Mes nieko nepuolame“, – sakė Kremliaus vadovas.

Rusijos Federacijos prezidentas interviu Carlsonui tradiciškai palietė Ukrainos istoriją, teigdamas, kad iki bolševikų tokios šalies nebuvo, o ukrainiečiai turi teisę laikyti save atskira tauta, bet ne valstybe „nacizmo ir nacių ideologijos“ pagrindu. Anot Putino, po Sovietų Sąjungos žlugimo Ukraina neva „pasiėmė viską, ką gavo iš valdiško Rusijos peties“. O po 1991 metų JAV vykdė „spaudimo“ Rusijos Federacijai politiką.

Kremliaus vadovas pareiškė, kad Vašingtonas nori „įtraukti“ Ukrainą į NATO Rusijos Federacijos nenaudai. Pati Rusija, kaip sakė Putinas, „savanoriškai“ pasirinko SSRS žlugimą.

Putinas taip pat pažymėjo, kad Rusija dar nepasiekė vadinamosios „SVO“ tikslų – Ukrainos „denacifikacijos“ ir neonacių judėjimų uždraudimo.

„Ukrainoje savo tikslų dar nepasiekėme, nes vienas iš tikslų yra denacifikacija. Tai reiškia uždrausti visokius neonacių judėjimus. Reikia atsikratyti tų žmonių, kurie laikosi šios teorijos ir praktikos savo gyvenime. Per taikos derybas Stambule susitarėme, kad neonacizmas Ukrainoje nebus propaguojamas, konkrečiai – bus uždraustas įstatymų leidybos lygmeniu. Tai, pasirodo, galima padaryti derybų procesu. Ar bet kuriai valstybei leidžiama propaguoti nacius? Ne. Tai viskas“ – sakė Putinas.

Putinas taip pat sakė, kad NATO gali „oriai“ pripažinti Rusijos kontrolę okupuotose Ukrainos teritorijose.

Pokalbis su Zelenskiu ir sumaištis tarp Ukrainos prezidento tėvo ir senelio

 

Anot Putino, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tariamai palaiko „nacizmą“ ir žmones, propaguojančius šią teoriją, o Hitlerio dvasia „vis dar gyva“.

 

Jis pasakojo, kad kartą pokalbio metu su Zelenskiu palietė fašizmo Ukrainoje temą ir priminė Ukrainos prezidentui, kad jo tėvas „Antrojo pasaulinio karo metais kovojo su fašistais, naciais“.

„Pasakiau: „Volodia, ką tu darai?“ Kodėl dabar remiate neonacius Ukrainoje, kai jūsų tėvas kovojo su fašizmu? Jis buvo karys fronto linijose. Nepasakysiu, ką jis atsakė. Tai atskira tema. Ir aš nemanau, kad tai būtų teisinga iš mano pusės“, – sakė Putinas.

Rusijos Federacijos prezidentas nepatikslino, kada tiksliai įvyko šis pokalbis, tačiau, jo nuomone, Zelenskiui tapus prezidentu, jis „suprato du dalykus“.

„Pirma, geriau nekonfliktuoti su neonaciais ir nacionalistais, nes jie yra agresyvūs ir labai aktyvūs. Iš jų galima tikėtis bet ko. O antra, Vakarai, vadovaujami JAV, juos palaiko ir visada palaikys tuos, kurie kariauja su Rusija. Tai pelninga ir saugu“, – sakė Putinas.

Volodymyro tėvas Oleksandras Zelenskis gimė 1947 m., praėjus dvejiems metams po karo pabaigos.

 

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(9)
(41)
(-32)

Komentarai ()