Vokietijos kairieji socialistai reikalauja 100 proc. mokesčių turtingiesiems

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2013-02-05 20:21
Labai nesutinku su šiuo teiginiu. Pradėsiu šiek tiek per aplinkui. Lietuvoje žmonės (dauguma jų, ne visi) vis dar nekelia sau jokių tikslų karjeroje (nesvarbu ar kaip samdomam darbuotojui, ar versle). Toks jausmas, kad nuo sovietinių laikų palikęs kažkoks kreivas mąstymas, jog "kažkaip bus" arba "davė dantis, duos ir duonos". Niekas nenori sunkiai mokytis, niekas nenori sunkiai dirbt. Niekas nenori kurt verslo, nes tada nebus ramybės. Be abejo, kad nebus. Negyvensi ramiai nei bandydamas padaryt karjerą kaip samdomas darbuotojas, nei verslininkas. Nes pastoviai turi būt įsitempęs, kažko siekt, kažką išmokt. Ir tie, kurie sąžiningai daug uždirba - jie yra to verti. Nes tie pinigai yra pasekmė sunkaus darbo. Nesvarbu, kurioje srityje. Bet Lietuvoje liaudis nori baliavot mokykloj, lengvai mokytis universitete, dirbt lengvai, bet gyvent gerai. Tai yra tik mano nuomonė, niekam nieko neįrodinėsiu, nes visi žiūri tik iš savo pusės ir net nebando įsivaizduot, kaip elgtųsi patys, to pačio verslininko kailyje.
Otto 2013-02-05 20:46
Šiaip turėjau mintyje kvalifikuotus darbuotojus, kurie emigruoja ir kurių trūksta, bet kalbant aplamai, tai jei maži atlyginimai- mažos ir šeimos pajamos, mokamos kompensacijos, dalinami produktai, o už visą tai turėtu sumokėti tie, kas nenori mokėti normalių algų. Smulkius verslininkus suprantu, jie ir patys dirba, ir nesugeba kol kas prasisukti tiek, kad galėtu kelti algas, tačiau prekybų centrai ir kiti monopoliai.. žinant, po kiek perka bent kai kurias prekes ir po kiek užsideda, o kaip gyvena jų darbuotojai?
immortallt 2013-02-06 00:28
Baikit vieną kartą kalbėt tokias nesąmones, kaip verslas nenori didelių algų mokėt. Verslas yra verslas, jisai moka tiek, kiek reikia. Jei moka per mažai tau - išeik iš darbo ir kitą susirask, o ne kažkuo kaltink. Verslas mokės, kad ir milijoną, jei tokios rinkos sąlygos susiklostys. Įsikando kažkokią mintį, kad verslininkų kiemuose pinigai ant medžių auga ir su niekuo dalintis nenori. Kaip jau ne kartą minėjau, jei visą pelną verslininkai padalintų visiems darbuotojams, tai per mėnesį, po mokesčių gautųsi ~300 litų priedas prie algos. Bet tada jokių naujų darbo vietų, kapitalas greitai pabėgtų, nes niekas nemokamai pinigų neduoda. Kai kuriems atrodo, kad smegenys praplautos su sovietiniais šūkiais.
Shinigami 2013-02-06 07:48
Tai ko neini ir nekuri to smulkaus verslo? Juk kažkas sakė, kad tie keturi didieji prekybos centrai (Maxima, IKI, RIMI, NORFA) turi kortelini susitarimas. Ir dėl to sukėlė kainas ir pardavinėja kiniška š***. Tai atsidaryk ir tu savo maža parduotuvę, atsivežk kokybiškų prekių ir pardavinėk dvigubai pigiau nei prekybos centrai (jie juk kainas susikėlę). Iškart turėsi kilometrines eiles prie savo parduotuvės ir galėsi savo darbuotojams dideles algas mokėti.
boom 2013-02-06 08:16
Tiesa, socialinės gerovės skatinimas nėra lygus pašalpų mokėjimas tinginiams. Ir kalba eina apie asmens pajamas, ne apie įmonės pajamas.
Arns 2013-02-06 09:18
immortallt, gi argi ne stebuklas, kaip mokėdami tiek pat, ar net brangiau už produktus, sugebame kelis kartus mažiau "sugeneruoti pelno"? Keista, kaip kad ir Anglijoje greta megacentrų sugeba išgyventi privatus verslas, ir tikrai nemokėti žeminančių algų... Geriau baik savo sąpaliones apie verslininkų skriaudimą, nes išnaudotojas visados socialinėje schemoje stovi aukščiau. Tikrai ne Lietuvoje darbuotojai laiko įkaitais darbdavius, kad pastarųjų viso gyvenimo įdirbis nueitu dėl kokios profsąjungos užsispyrimo. Vien ko vertas "teisingumas", kai uždirbdami milijonus Švyturio-Utenos alaus savininkai nusprendė nevykdyti sutarties, kad nuo gerų rezultatų kiltu nors kiek darbuotojų algos, streikas per teismus pripažintas vasarą neteisėtas... Gi aišku, tiek milijonų prarastu, negi gaila kelisštimtus tūkstančių paaukoti kišeniniai teisėsaugai. Beja, užsienyje jau įsigali supratimas, kad geras darbuotojas ant kelio nesivolioja. Lietuvoje kažkodėl darbuotojais tik skundžiasi verslininkas, bet gerai dirbantis ir koks alkoholikas pastatytas toje pačioje eilėje, nes už gerą darbą nieko neužsitarnauji. O pareikalavus ko mielai pasiūloma eiti kur nori, padirbės ir bomžas. Gi mūsų verslininkui gaila ne tik algos, bet ir kvalifikacijos padėti darbuotojams keltis...
immortallt 2013-02-06 10:11
Arns, turi įkūręs bent vieną verslą? Ne? Tai iš kur tu bent gali įsivaizduoti kaštų struktūrą ir kaip atsiranda pelnas? Jei pelnas būtų labai didelis, įmonės sparčiau plėstųsi, kad dar didesnį pelną pasiektių Taip pat atsirastų ir konkurentų. Plečiantis ir atsidarant konkurentams, didėtų konkurenciją tiek dėl klientų (mažėtų kainos), tiek dėl darbuotojų - didėtų algos. Kaip jau šimtąjį kartą sakau, jei į įmonę investuota 10 milijonų, tai milijonas per metus yra minimali reikalaujama grąža. Boom, iš principo tu teisus, realus pasaulis yra kitoks...
Otto 2013-02-06 10:43
Žinai, apmaudu, nes mano vaikai ruošiasi mesti "gerai apmokamą darbą (1200- 1500 Lt)" ir vykti į užsienį. Sakysi, niekas ten nelaukia? Jų laukia ir kviečia, o čia įsidarbins tokie, kurie verti tokio atlyginimo.
immortallt 2013-02-06 10:50
Otto, nu tai tegul ir varo. Kiekvienas iš čia jei bent 2 žmonėms sukurtų darbo vietą (ne šeimos nariams), momentaliai pakeistumėte melodiją. Patikrinta jau.
Otto 2013-02-06 11:19
Manai, nėra tekę įdarbinti žmonių? Tenka neretai samdyti, puikiai žinau ir kiek tai kainuoja. Bet tai kodėl, tarkim, Norvegijoje, yra visiškai kitaip; atstumi darbo valandas, gauni algą tokią, kad viskas atrodo pigu. O paėmus Švediją, jei daugiau dirbsi, daugiau ir uždirbsi, bet tai kelis kartus daugiau, negu pas mus. Šiaip esu dviejų firmų narys, atlyginimai darbuotojams mokami geri, todėl ir pikta, kai stambesnės firmos daro tokius fintus.
immortallt 2013-02-06 11:30
Geri ar tik tau taip atrodo, kad geri? Gal koks tavo darbuotojas aukščiau čia jau skundės, kad algos prastos? Norvegijoje viskas atrodo pigu? Na nežinau... Gauni net 10,000 litų. Pusę atiduodi už buto nuomą... Įsijauti biški klube ir kelis kokteilius paimi, pavaišini paną, grįžti su taksi namo - ups, jau 1,000 litukų prapuolė. Nusiperki mėsos pavalgyt, oi, jau ir algos neliko. Be to su Norvegija lyginti nereikėtų, nes ten yra visai kita situacija. Kaip ir su Saudo Arabija lygintis negalime, kur pensiją moka nuo pat gimimo. O verslas elgiasi pagal rinkos sąlygas. Tas, kuris žengia priekyje ir sekasi geriau, gali mokėti daugiau. Yra daug dar nišų, kurios yra įspraustos į kampą. Pvz., tie kurie dirba IKEA - jie pelno beveik neturi ir kiekvieną centą krapšto, nes IKEA geresnių supirkimo kainų neduoda. O šiaip algos kils tik dėl 2 priežasčių - kai jau bus žiaurus trūkumas darbo jėgos ir kai didės investuotas kapitalas į darbo vietą.
Vytax 2013-02-06 13:50
saugo savo darbuotojus ir jais rūpinasi. Taip pat yra įmonių kurių finansinė būklė nėra visai gera, todėl ne nuostabu, kad tokios neturi galimybės tinkamai pasirūpinti darbuotojais. O štai jei įmonė itin pelninga, vadovų atlyginimai nepagrįstai išpūsti, o su likusiais darbuotojais nesiskaitoma, tai rodo tik vieną. T.y. šioje rinkos dalyje dar yra vietos konkurencijai. Ir būtent ūkio ministerijos uždavinys čia būtų pasiekti tai, kad ta konkurencija atsirastų. Tada iš ties atsiras pagrindas ir didesnėms eilinių darbuotojų algoms ir geresnėms darbo sąlygoms. Ir nereikia daryti praeities klaidų. Didesnis reguliavimas (pvz.: darbo santykių) žlugdo tik tas gerai dirbančias, gerus atlyginimus mokančias ir darbuotojais besirūpinančias įmones ir atbaido naujas investicijas. O įmonėms kurios dirba nesąžiningai ir neetiškai sukuriama dar geresnė terpė gyvuoti. Kaip ir su tuo alumi, išsisprendė jau viskas. Pirkėjai pramoninio alaus gamintojus vis labiau siunčia nafig ir jie renkasi mažųjų daryklų alų. O politikams svarbiausia to proceso tik nesužlugdyti. T.y. neleisti neribotos reklamos prisidengiant pavyzdžiui sporto interesais, ar reikalauti kokių individualių laboratorijų kaip jau sykį buvo reikalaujama.
immortallt 2013-02-06 13:56
Puikiai pasakyta