Jei tik panorėtų, Apple su savo grynaisiais pinigais galėtų sukurti net ir atskirą valstybę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2013-02-14 12:19
Šiaip jau procentus reikia skaičiuoti ne nuo sukaupto kapitalo, o nuo metinio uždarbio atėmus planuojamas investicijas, o tada lyginti su konkurentais... Be to apple neapsimoko atidavinėti visų pinigų, nes tada geriau mažinti kainas ir imti monopoliją... Dėl kažko naujo, tai nepamiršk, kad apple pakeitė namų kompiuterių vartotojo aplinką, tada pakeitė nešiojamų kompiuterių standartus (ultrabook atsirado), tada pakeitė mobilių telefonų rinką, tada pakeitė nešiojamų grotuvų rinką, atsirado planšečių rinka, po biškį juda į televizijų ir laikrodžių rinką... itunes "sužlugdė" muzikinių cd rinką... Tau ryškiai reikia kosminių kelionių ar dar geriau skraidančių automonilių rytoj.. Pagal tavo požiurį tai ir intel nieko neaujo nesukuria... Tiesiog patobulina procesorius ir pardavinėja toliau... Paprastas_zmogus, va tame ir esmė, kad vartotojų taip nedomina, kaip heiterius... čia turbūt tas pats pavydas, kaip prieš apple vartotojus... Kodėl jie perka tokius brangius... kodėl apple neišleidžia visų pinigų šiandien... ir t.t.
immortallt 2013-02-14 18:46
Žinau ką aš paskaičiavau, priešingai nei tu, nesupratai mano intencijos. Monopoliją... Jos nebus, pernelyg daug gamintojų yra. Be to jei apple muš kainą, praras dalį klientų, nes jie tipo išskirtiniai yra. Apple linkusi sau pasiimti laurus, o realiai jie nedaug ką sukuria. Notebooke'ai ? Apie šituos nelabai ką prisimenu. Ultrabook'ai... Apple ne pirmi tepristatė, tik visų dėmesį atkreipia. Smartphonei'ai - irgi ne pirmi. Apie grotuvus vėlgi nieko nežinau. iTunes - prievartinis mechanizmas Apple naudotojams - šlykštesnio kelio nebūna. Įdomi jūsų logika... Turbūt irgi namuose laikot visas santaupas ir laukiat kol jos nuvertės.
Paprastas_zmogus 2013-02-14 19:05
Galima nemėgti Apple, galima nemėgti jų produkcijos, bet neigti jų nuopelnus galėtų tik visiškai nesigaudantis žmogus. Arba tiesiog fanatikas-heiteris. PS. iTunes naudoju kasdien kaip pagrindinį grotuvą. Labai liuks. Bet ką aš išmanau... Nenaudojantys geriau žino
Arwis 2013-02-14 19:41
Na matai, Apple tie pinigai realiai kaip is dangaus nukrito, tai tikrai tikiu kad jie nelabai zino ka su tokia milziniska suma daryti. Juolabiau Apple r&d biudzetas irgi neperdidziausias. Del vizijos trukumo sunku pasakyti. Kas liecia dividentus, taigi buvo rasyta kad 48bn bus ismoketi tiek dividentams tiek alciju ispirkimui. To paprastas zmogus ir kitiems apple fanbojams. Toks pinigu laikymas saskaitose yra blogai. Paprastas pavizdys, apple per metus praranda apie 5 milijardus doleriu vien del infliacijos nuo tokios sumos kuria dabar turi. Pinigai neturi sedeti banko saskaitoje, jie turi dirbti.
g3n1us 2013-02-15 03:17
+1 Dar pridursiu ko nepridūrė... Dar darbartiniams ultrabookam daug šūdų upių praplaukti, kad pasiekti tokį lygį. Niekada NEBUVO ko nors panašaus. Pora metų macbook air visiškai be jokio pasipriešinimo buvo pardavinėjami. Dabar macbook pro retina neturi konkurentų visiškai, nes gabaritai ultrabook, o kompe sėdi žaidimams skirta vaizdo korta... Tai galima sakyti plonų kompiuterių revoliucija. Geimeriai su ultrabooku. Knisat pastoviai čia protą, bet ignoruojat faktus. Greičiausi pasaulyje ssd pas ką? Pas macbook pro retiną! Tad nereikia čia mums pasakoti pasakų... ypač, kai daugiausia nešiojamų kompų parduoda apple, tad apie kokias čia nesamones kalbame? Čia gal problemų reikėtų ieškoti ne kompanijose, o savyje? O itunes, tai kaip ir sakė... Geresnio playerio tiesiog nėra rinkoje. Naujausias playeris taip šovė, kad galima sakyti nėra kam lygintis su jais... Tai tiesiog ateitis, visi taip darys... pabaigai galiu pasakyti labai trumpai. mes apple vartotojai gyvename ateityje arba jūs praeityje, rinkitės kaip gražiau ar patogiau skamba. galit draskytis kiek norit, bet argumentų iki šiol neišgirdau, kai jums sakyk ne sakęs... dar po to bando intelektus nustatinėti apple vartotojų, kai nelabai sugeba argumentuoti patys ar net priimti paprastus faktus... Taip vaikučiai... Ateitis kainuoja DAFIGA... Už tą geimerio ultrabook sumokėti teks apie 10k Lt... ir tikrai ne už paauksuotą korpusą ar kažkokį naują dizainą, nes to tiesiog nėra... Just monster future kompas ir tiek.. Turėsit ir jūs tokius po poros metų (gal)... O kolkas nesinervuokite... Nes jei ne apple, tai taip ir sėdėtumėt prie dar didesnio šlamšto...
vvv2 2013-02-15 09:49
- jau esame netoli Lietuvos.. pasakyk skystapročiams, kad algų nemokėjimas irgi taip pat blogai (stabdo ekonomiką ir neša nuostolius pačiam verslininkui).