D.Grybauskaitė: Lietuvai eurą reikia įsivesti kaip įmanoma greičiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mitgard 2013-03-13 22:34
Realiai mes ir turime eura, litas priristas prie euro. Ir su kiekvienu kurso kritimu kyla kainos. Jeigu lita atristume , (o tai galima padaryti pakeiciant istatyma) nuo euro, tai kainos butu kaip pries 10metu. Cia jau negali buti klausimo ar reikia, nes mes nuo euro priklausomi ir jis mus tempe dugnan.
PCP 2013-03-13 22:48
Omg, kodėl šitas genijus dar finansų ministru netapo?
kionig 2013-03-13 23:19
, pažiūrėk http://www.youtube.com/watch?v=SmtDGB6eeUY
Mitgard 2013-03-14 15:35
Nesikabinek
Mitgard 2013-03-14 15:42
Kioniguk del amziaus prasoviai Ekonomikos vadovelio , man nereikia skaityti, nes musu politikoje neegzistuoja jokie desniai, ai egzistuoja lovio desnis. Konig tu arba partinis (liberastas, kubiloidas(kubilistanietis), asocialdemokratas) arba tau jau zmogeliui seip reik sveikata praeit Atsirado matai vadina Mitgarduku Esme tokia ,kad prasau kionig jei protingas paaiskink, kodel pas mus , kainos vienodos , kaip ir visoj Eurogavnojuze, o atlyginimai vergiski, ir tik lenkiam Rumunija, ir Bulgarija, dabar tada jei toks protingas, apsiskaites paaiskink genijau. Diskutuot ar isivest eura ar ne ar isivest kiek imanoma greiciau tolygu butu kodel babina per kardana musa? Daugelis saliu tikrai, jau kratosi to Euro, ir cia nenuostabu, o mes norime isivesti kiek imanoma greiciau.Ir dar atsirada geniju, kurie uz Eura. Nei isivesim to Euro, nei mums jo reik ir valdzia nelabai stengiasi, ir nerodo iniciatyvos, neparanku.
Simplicity 2013-03-14 16:02
Net jei jau persiritai per 25 metus, vistiek į politiką neik. Užtenka mums jau ir Vėsaitės. Nereikia būti genijumi, kad suprastum jog aplinkui augant kainoms, kainos sėkmingai augs ir Lietuvoje. Vienintelis būdas sustabdyti kainų augimą — 3 metrų aukščio tvora visu Lietuvos perimetru ir jokio su valdžia nesuderinto importo ir eksporto. Galėtumėm būti antra Baltarusija su skolomis Rusijai ir nuolatine valiutos devalvacija
Salubri 2013-03-14 16:46
Estijoje po Euro pakilo kainos. Ačiu man jo nereikia.
Simplicity 2013-03-14 16:55
Rukis 2013-03-14 17:11
Na manau pasilikim litą. Visgi galėsim grįžt į senas vėžes, jei eurozoną ištiktų rimtos bėdos. Nors aš garantuoju, jok Prancūzija ir Vokietija neleis eurozonai žlugt. Greičiau bus atsikratyta kenkėjiškų eurozonos šalių ir tiek (Nors skolint joms pinigus yra geresnė išeitis, tačiau plačiajai valstiečių publikai tai gali nepatikt). Be to nepamirškim, mes juk turim vaidint Euroskeptikus, šliejamės prie lenkų ir anglų
Mitgard 2013-03-14 18:28
Prie ko cia ta politika eiti , neiti. Uzteko: Semetos, SImonytes; Vesaite dar tiek nepriderge , bet ir ta tokia pati. O kuo turi buti, kad suprastum, kodel algos nekyla, taip kaip kyla kainos ?, cia gi akivaizdus konstitucijos pazeidimas, zmogaus orumo pazeminimas. Engimas. Kada zmones prades naudoti ir suprasti terminus ir juos vadinti savais vardais ir tie kurie yra vadinami atitinkamais terminais, elgsis atitinkamai, tada gal kazkas pajudes i gera. Pvz: Valdininkas- Tarnas, tarnautojas (turi tarnauti), o ne engti tautos. Valdzia- Tarnauja Politine Jega- istaiga, institucija.
PCP 2013-03-14 21:35
Klausimas ne man, bet jaučiu pilietinę pareigą šviesti visokius kaimiečius. Tai va, vyrukas iš antro video gali šokinėti ir prakaituoti kiek tik nori, bet jo darbo našumas niekad nepasieks net dešimtadalio koks yra pas vokietį kuris tik sėdi ir mygtukus spaudo. O kai per parą iškepama po milijoną bulkų, tai jas ir pardavinėti galima už mažą kainą, netgi mokant žymiai didesnius atlyginimus. Nu aišku yra dar daug veiksnių, kaip darbo kultūra ir panašiai, bet visur principas tas pats - dont work hard, work smart. Valdžia to neišmokys, čia turi patys žmonės vystytis, galvoti kaip kažką galima padaryti geriau, nelaukdami kol kažkas jiem viską paduos. Btw, po paskutinės kelionės į latviją pilnas stalčius geležinių latų, ir figznajesh kur juos dėti, verslui problemos analogiškos - Skirtingos valiutos yra didelė problema užsienio investuotojams ir visom įmomėm dirbančiam su užsienio rinkomis, kadangi į europą vien eksportuojam už n-iolika milijardų per metus, taigi išlaidos valiutos konversijai susidaro gan apčiuopamos. Jau nekalbu apie visą "credibility" kurį šaliai duotų europinė valiuta, pagaliau taptume tikra ES dalimi, tuo pritraukdami investicijas. Dėl kainų kilimo - taip ko gero, verslininkai euru pasinaudotų, nes žmonėms mažesni skaičiukai atrodys patraukliau, ir jie juos leis lengviau, bet neilgai trukus manau išmoks lietuviai skaičiuoti naują valiutą, taigi tas efektas bus labai trumpalaikis ir nežymus. O į varymus ant visos kokia tik yra valdžios galiu atsakyti berods Oželytės žodžiais - Demokratinė valdžia tai yra kaip samtis barščių nuo puodo viršaus. Jeigu puode nieko gero, tai stebuklų iš samčio irgi nesitikėkit.
Mitgard 2013-03-15 00:25
Ačiu, kad paaiškinai Tikrai labai aiškiai.
vvv2 2013-03-15 09:33