„EUobserver“: tai kam vis dėlto Vladimirui Putinui Krymas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shanti 2014-03-31 16:51
Nieko naujo nepasake. As ta jau cia minejau pries pora savaiciu.
007 2014-03-31 17:06
Turbūt daugkam tai nieko naujo. Gerai buvo pasakyta, kad šalies viduje piliečiais taip nesirūpina kaip užsieny
mirtis 2014-03-31 20:04
Vienintelis dalykas, del ko Putinas taip pasielge ekspromtu, tai - ivaizdis rytuose, o visa sita rasliava surasyta yra antram plane ir gali cia neskiest eiliniu raslevoniu. Aisku, del narkotiku pardavinejamu vaistinese be recepto, tai tiesa... Kas nori siektiek arciau susipazint su to, tai youtube rusiskai isiveskit narkotik krokodil...
Shanti 2014-03-31 23:33
Kiek vertas ivaizdis rytuose ir kiek vertos dujos ir nafta, ant kurios laikosi visas saldus elito gyvenimas? uz ta juodaji auksa ne tik ivaizdi galetum nusipirkt
DJ_LFS 2014-04-01 01:21
Turint omenyje kokie ten riebūs ištekliai labai stebina vakarų pasaulis kuris labai vangiai reagavo į pusiasalio okupaciją.
mirtis 2014-04-01 04:07
Maziau zvenk, jei truksta ziniu pasauliniu mastu, o apsiriboji tik Delfio staipsniais... Rusija/Putinas bando sukurti sajunga rytuose, sukurt savo atsiskaitymo sistema ir ten zinoma uzsiimti lyderio pozicijas. Dabar pagalvok kokias ji pozicijas gali uzsiimti ir ka ten padaryti, jei JAV sugebes is po sparno isplesti Ukraina? Del tos pacios priezasties Rusija neturejo pasirinkimo, kaip tik atplest bent dali Ukrainos, kad islaikytu statusa... O tai ka jus cia visi pezat apie tai, kad nieko naujo nepasake, visi jus ten viska gerai znot, tai juokinga...
vanduo4 2014-04-01 04:28
- Manau pochui tie istekliai - ju ir taip daug Rusijoje. Krymas betkokiu atveju yra puiki investicija ir tie 100 mlrd. nuostoliu greitai atsipirks. Tereikia padidinti apsukas. Jau dabar Krymas y Ukrainos biudzeta pervesdavo apie 10 mlrd. pajamu. - Kryme stovi karine baze, kuri yra geopolitiskai laba isvarbi regione. - Dar neaisku kokius mokslinius tyrimus jie ten vykdo ir kokie kitoki srautai vyksta per kryma (pvz.: ginkluotes siuntimas y Sirija); - Nenoreciau Putino nurasyti kaip debilo, nesuprantancio siuolaikiniu realiju. Ukrainaaa buvo bandoma islaikyti politiniu budu, bet nepavykus - imtasi invazijos. - Kryme yra kazkas labai svarbaus. Ir tikrai tai ne istekliai.
krislas 2014-04-01 08:35
Eilinis bandymas nukreipti dėmesį nuo esmės, bandant viską suvesti į ekonominę naudą/žalą. O esmė yra ta, kad vakarai išprovokavo 1962 Karibų krizę Europos vidury. Ten rusai bandė dislokuoti raketas Kuboje, tuo pačiu į dulkes būtų sutrinta visa JAV priešraketinė gynyba, čia viskas tas pats, tik jau Rusija atsiduria nepavydėtinoj situacijoj, kai Ukrainoje imtų šeimininkauti jankiai. Ir tik stipriai nesutariantis su proteliu galėjo organizuoti visą tą cirką pavadintą "revoliucija" tikėdamasis, kad Putinas elgsis kitaip nei Kenedis prieš 50 metų. Na ir dar reikia nepamiršti, kad kažkiek žaidžia tautinė savimonė ir rusai širdy jaučiasi nuskriausti, nubyrėjus buvusios imperijos pakraščiams. Bet čia jau sentimentai, tobiš, dalykas antraeilis.
sub 2014-04-01 08:47
Iš kitos pusės pažiūrėjus, atrodo kad Putinas tiesiog genijus, kuris pačiu laiku ir labai apgalvotai viską daro. Kijevo krize pasinaudojo, ar tik ne patys tą krizę sukėlė, kad galėtų tokia situacija pasinaudoti. Krymas politiškai labai svarbus taškas, ir saugumo ir regionine prąsme. O Krymas (Ukraina) Putina viliojo matyt ne tik regioniškai patogiu požiūriu, bet ir naudingomis iškasenomis, ir savo kariniu uostų ir dar kažin kuo. Jei Krymas ir kitos Ukrainos žemės tokios turtingos, tai Putinas manau Krymu neapsiribos, juo lab kai visa Ukraina panašu suskilus. Neteisinu šio tirono, tiesiog įdomu pažvelgti iš kitosd pusės, ir panašu kad labai protingai jis elgiasi. O tas jo rūpestis rusais, Ukrainos rusais - čia tik povyza, šitam tironu isavi nerūpi, rūpėas svetimi?
kestutisz 2014-04-01 09:00
Ar tikrai pervesdavo? Ar tai buvo tik "nuolaida" dujoms (tai nėra lygu pinigams, juolab ar tikrai dujų/dujų produktų/naudos negaudavo pats Krymas?). Pinigais būtent Ukraina valstybės mastu išlaikė tą regioną. Būtų ukrainiečiai laiku prasisukę (neprisirinkę prorusiškų prezidentų), atidarę ten pat kokį gręžinį - žiū ir ta "nuolaida" jau ne tokia aktuali būtų, bet kita vertus su tokiu kaimynu ir jo užmačiomis ir praradimas skaudesnis būtų.
Talkatif 2014-04-01 10:39
O taip! :D Kad pagal tos "revoliucijos" seką, žmonių ryžtą nuversti Janukovičių kurstė jo rėžimo smurtiniai veiksmai prieš minią. O už jo stovėjo ir turbūt visam tam kurstymo paradui vadovavo Raudona meška. Ar sakai Maskvos draugeška Graužinienė Briuselio paliepimu ten nuvyko, užlipo ant scenos ir savo kalbom viską užkūrė? :) Vyniok kaip nori, bet pagal visą chronologiją ir logiką tik Maskvai viso to reikėjo. Po krizės atsigaunančiai Europai nė už ką tokio nestabilumo Europoje nereikia. Krymo operacija irgi nėra studento vienos nakties diplominis darbelis.
Talkatif 2014-04-01 10:41
Tai senai vieša paslaptis, kad Pasauliui svarbiausia dabar yra ne ištekliai, o slapta Nibiru ateivių bazė Kryme. Turbūt žinai, kad totoriai yra jų tiesioginiai palikuoniai, kai jie su kinais ir mongolais susikryžmino?