Rusija kuria pasaulinį antivakarietišką aljansą – į pagalbą skuba ir Europos radikalai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-02-18 08:53
Meti lauk iš bendrijos ir pareikalauji grąžinti viską ką gavo paramos arba atsisakyti šitų savo postringavimų. Jei pasirenka pirmąjį variantą, tai dar bent 1,000 civilių lai atiduoda sušaudymui. Veidmainiai ir žudikai, negaliu pakęsti tokių.
- 2015-02-18 08:57
Maždaug kas 50 metų po didelį karą. Liaudis užmiršta, ką reiškia autoritariniai režimai. Privista visokių arns, saugų, ir vėl viskas iš pradžių.
Creatium 2015-02-18 09:28
Kyla filosofinis klausimas ar žmonėms tikrai reikalinga laisvė? Jeigu kas 50 metų stabiliai iškyla autoritariniai režimai, tai reiškia, kad žmonėms laisvė nusibosta/nepatinka/nereikalinga/ir t.t. Arba 50 metų nėra užtektinas laiko tarpas, kad žmogus pilnai suprastų kas ta laisvė yra.
Arns 2015-02-18 09:48
Kažkaip labai jau daug sukvailėjusių žmonių,kurie atrodo pamiršta jog "vakarai" anei jokia vieninga valstybė, o net i būnant ES gali vykdyti tam tikro ribotumo valstybės politiką. Nebūtinai alternatyvų ieškojimas yra blogai, kaip čia bandoma įteigti (tiksliau Rusija bloga, bet jei bendradarbiautu su Kinija, ko gero būtu anot autoriaus super, nors nė negali paaiškinti kuo tai skirtusi). Ką apart žodžio "demokratija" siūlo Sirijai ar Venesuelai? Tuo žodžiu susigundžiusios ne viena valstybė buvo paliktos nukraujuoti, kaip kad Libija, ten opozicija gavo tiek paramos, kad nuverstu neįtikusį vadovą,tačiau daugiau nė cento paprastiems žmonėms. Tad grupuotės ten tik stiprėja, nes jos jau ne tik ideologiją skleidžia, bet jei dar ir turi pinigų, vyrai eina pas juos dirbti. Tą patį matėme ir Afganistane, kai Talibanas tokiu principu persiviliodavo skurdesnius vyrus į savo pusę, nes jiems reikėjo pinigų, o ne kokios mokyklos ar ąžuolų giraitės. Visa P. Amerika taip pat nėra pamiršusi kas stovėjo už šį žemyną alinusių diktatorių ir įvairių grupuočių nugarų, tad tikrų draugių ten JAV nėra daug, o ir žmonės visai nelaukia kokių nors pažadų
six 2015-02-18 10:12
kurie čia tie žudikai?
w00xer 2015-02-18 10:48
Realiai zmogui nereikalinga didele laisve, o labai filosofiskai pamascius, tos laisves ir nera. Paskutiniu metu truputi teko siek tiek giliau pasidometi zmogaus psichologija ir buvau nustebintas, kaip lengva manipuliuoti zmoniu masemis. Todel tikrai nenuostabu, kad zmones pasiduoda autoritariniama rezimams. Kai yra banda aviu - visada atsiras kas jas ganys
Laurynas19 2015-02-18 14:13
Kalbant filosofiškai, tai karas kyla ne dėl nenorėjimo turėti laisvės, o paprasčiausiai dėl žmonių nesugebėjimo priimti realybės, bei nenoro pažvelgti į problemą ir imti ją spręsti. Didžioji dauguma žmonių žvelgia į realybę -> mato neatitikimą tarp savo sukurtos iliuzijos ir realybės (ar kieno kito sukurtos iliuzijos) -> ir tuo met ieško priežasties (kito individo) kas dėl to neatitikimo kaltas. Kiekvieną dieną gali pastebėti daugybę daugybę tokių žmonių kurių veiksmai ir kalbos veda į karą (bet jie to patys nesupranta) -> tą matydamas tu gali rinktis: 1) Meluoti jiems/ kurit kažkokias baimes ir taip kontroliuoti juos, šviesti, mokyti juos, kad jie tai suprastų. Ką mano manymu ir stengiasi daryti DEMOKRATIJA. 2) Pasinaudoti jais, sakyti jiems jog "taip, kiti dėl visko kalti, o ne tu. Štai priešas", tam kad pasiekti savo savanaudiškų tikslų. Ką mano manymyu ir daro Rusija.
Aidas 2015-02-18 14:25
"Karas remiasi apgaule". Sun Dzi Karo menas
immortallt 2015-02-18 14:28
Rusija kuria ubagų aljansą, kuris bandys išsimušti vietą po saule teroru ir nekaltų žmonių paaukotomis gyvybėmis. six, kas žudikai? Na nežinau, kad GRAT nutaiko į vaikų darželius ar miestus? Kas numušė boeing'ą pilną civilių keleivių? Kas pateisina ir palaiko Rusijos imperializmo politiką?
lucy 2015-02-18 15:26
Nu šitas tai prajuokino, gerai kad to šuniuko nepanaudojo kariniams veiksmams ir nenumetė ant JAV. PS SSRS buvo padovanoją Laikos palikuonį USA.
Arns 2015-02-18 15:42
Eidumukas 2015-02-18 18:00
Tik patikslinu, kad Lietuva ne išstojo iš TSRS, o paskelbė nepriklausomybę. Lietuva de jure niekada nebuvo įstojusi į TSRS.
rimasD 2015-02-18 20:01
Creatim rašo: ,, tai reiškia, kad žmonėms laisvė nusibosta/nepatinka/nereikalinga/ir t.t. laisvė nebepatinka, nusibosta, kai gyvenimas sunkus, beveik neįmanomas.
Zergas 2015-02-18 20:07
silpnas tas \
Zergas 2015-02-18 20:18
vardan sotesnio kasnio didzioji dauguma atsisakytu laisves,kas butent ir vyksta siuo metu visame pasaulyje
Vytax 2015-02-18 21:14
Kol šalys sėkmingai vystosi, ekonomika auga, tiek demokratinėse valstybėse, tiek ir diktatūrose didelių socialinių skirtumų nėra. Ir ten, ir ten užtikrinamos pagrindinės teisės ir laisvės. Skirtumai prasideda tada kai šalys susiduria su sunkumais. Su sunkumais susidūrusiose demokratinėse valstybėse vykdomos nepopuliarios reformos. O su sunkumais susidūrusios diktatūros juda link didesnės visa ko kontrolės, t.y. virsta kalėjimais.
Skeleton 2015-02-18 21:15
Err... GALIMYBĘ susikurti modernią klestinčią visuomenę kaip JAV arba Europoje? Negi pats rimtai palaikai grįžimą dviem šimtmečiais atgal prie visuomenės modelio "valdovas ir valdiniai"?
Arns 2015-02-18 21:41
Libija valdžia gavo "demokratijos" ir ten karas, Bahreino opozicija gavo "diktatūros" ir ten toliau sunitų karališkoji šeima autoritariniu valdymu užsiima. Vis gi manyčiau, tegu ir su apmaudu, bahreiniečiai šiai dienai laimingesni pamatę Saudo Arabijos tankus nei išgirdę amerikietiškus "tomahawk" libai. P.S Ironiška, kad Vakarai daug kur taiko savo modelius, tačiau jie visi baigiasi taip pat, pagal vietinių papročius.
lucy 2015-02-18 23:00
Pagal mane negali primesti savo demokratijos ar bet ko kito kitoms šalims, žmonės patys turi tai išsikovoti, jei jiems tinka, t.y nesukyla, revoliucijos nėra, reiškias viskas gerai. Nėra ko kištis į svetimus reikalus ir nurodinėti kaip kitiems gyvent.
Shioks 2015-02-18 23:25
Moderni ir klestinti visuomene JAV bei Europoje, nes jei minetum pinigus tai reiktu kalbeti apie kapitalizma ir pns. Taigi manai, kad Sirijoje, Libijoje zmones gyveno prastai, jie neklestejo? Kad tai galetum ivardinti turetum gerai ismanyti tas salis ju kulturas, tradijas ir pns. Taigi kyla klausimas ar tu tai ismanai? Jei ne tada geriau nerasyk tokiu briedu. Na pvz Kinijoje komunizmas, bet salis naudoja kapitalistini modeli ir ji nera atsilikusi, visuomene moderneja ir klesti. Pvz Lietuvoje pradeda rysketi autoritarizmas po truputi ir demokratiskos valstybes tapimas policine valstybe.