Itin skaudus Kinijos smūgis Š. Korėjai: tokio žingsnio diktatūra tikrai nesitikėjo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-02-21 17:09
Oficialiai gal ir nebeimportuos, bet yra ir kitokių būdų, pvz. per Rusiją, patarpininkaujant.
AAA000 2017-02-21 20:17
Dabar aisku is kur susikure tas ekonominis stebuklas Kinijoj Pasirodo siaures korejieciai uz dyka vergavo, kad aprupint Kinijos elektrines pigia anglim...O su pigia elektra kinai uzverte pasauli pigesnem prekem... Ir svarbiausia - visi buvo patenkinti... Dabar kinietiskos prekes brangs
vanduo4 2017-02-22 03:03
- Eilinis žurnalistinis išmislas apie smūgius kažkam be jokios gilesnės analizės; - Nemanau, kad Kinija taip paprastai atsisakytų pigios žaliavos savo ekonomikai kelti: 1. Kinijoje dramatiškai pradėjo reikštis klimato užterštumas - dėl anglies kūrenimo kylantis smogas ir trunkantis mėnesius; 2. Kinija intensyviai investuoja į atsinaujinančius energijos šaltinius. Daug įdomiau būtų paskaityti, kodėl Kinija taip nusprendė ir kuo pakeis anglies trūkumą?
rwc 2017-02-22 06:41
, na ir naivumas tavo... Nafik Kinijai ta ŠK anglis, kai savo N kartų daugiau iškasa. Galėtų ir eksportuoti, jei normalios šalys ją pirktų už padorią kainą. Visas svietas uždarinėja šachtas, JAV irgi ištisi angliakasių miestai ant pašalpų sėdi (ką ten Trumpas prieš rinkimus žadėjo, jau nebepameni? tik man įdomu, iš ko jis angliakasiams algas mokės, kai tie pilnu tempu raust pradės). ŠK pati gyvena iš pašalpų – vieni dėl šventos ramybės siunčia maistą, kiti naftą, treti skolina valiutą ir ją „nurašinėja“. Kinija čia varė gerą „bizniuką“ tuo, kad dar ir atgal kažką, be taikos, gaudavo. O kiti tavo argumentai iš esmės irgi niekiniai. 1. Kinija absoliučiai dėjus ant užterštumo, čia tik demokratinių valstybių įvaizdžio reikalas. Trumpas va irgi žada paimt ir užraukt visokias CO2 mažinimo programas – ir niekas jam nieko negalės pasakyt, nebent rinkėjai per kitus rinkimus. Tuo tarpu mus riboja visokios kolektyvinės EU sutartys. O kas riboja Kiniją? Kažkokie ten geros valios Kyoto protokolai? 2. Na jo, Kinijai trūksta pirmiausia elektros. O tam reikia naujų elektrinių, todėl stato absoliučiai neekologiškas naujas užtvankas (skaityk: „investuoja į atsinaujinančius energijos šaltinius“). Ir visai nežada uždarinėti esamas kieto kuro elektrines, kol tos pačios nesugriuvo. Žodžiu, nereikia čia ekonominiais motyvais teisinti, kad jai nereikia anglies. Jai tiesiog nusibodo šelpti ŠK pinigais, kol toji už dovanotus pinigus panosėje laido raketas kur papuola. Vietoj to pašelps žiurknuodžiais vaikams, kol Kimas susivoks, kad mišinukais armijos neapginkluosi.
immortallt 2017-02-22 08:50
Na Kinijos anglis labai prasta ir labai nešvari. Niekas dėl to ir neperka. Kitas dalykas, Kinija neturi kaip tos anglies išvežti iš Š. regionų. Kinija anglį keičia naujomis anglimi kūrenamomis elektrinėmis, kurių efektyvumas 3x didesnis + su filtrais. Taip pat Kinija didžiausias investuotojas į atsinaujinančiąją energiją. rwc, buvo dėjus, dabar panašu taps lyderis diegiant atsinaujinančius šaltinius. Kas paskatino? Toksiškos upės, oras. Miestiečiai saulės mieste nebemato mėnesių mėnesiais. Tie patys miestiečiai prakuto ir oro bei vandens kokybė jiems tampa prioritetas. Kieto kuro, tai yra, pačias seniausias anglies katilines uždarinėja. Pasidomėk pastarųjų dvejų metų įvykiais. Viskas rimtai pasikeitė.
rwc 2017-02-22 10:18
gauname, kad Kinija nebemato ekonominių perspektyvų modernizuoti anglies energetiką. Dabar belieka pastatyti vežimą prieš arklį ir pasigirti, kad jie pirmiausia rūpinasi ilgalaike ekologija, ir tik po to pragmatine nūdienos ekonomika (ir geopolitika).
immortallt 2017-02-22 10:34
rwc, užtvankos yra maža dalis. Ir užtvankų statybos nepropaguoju labai, nes dažniausiai didelę žalą sukuria. O šiaip Kinija pati prognozuoja anglių vartojimo mažėjimą. Ir ne ekologija jų prioritetas, o kaina. Vėjas ir saulė, priklausomai nuo vietovės, jiems pigiau nei anglis.
rwc 2017-02-22 10:58
palikti Kim'ą ant ledo.
immortallt 2017-02-22 12:13
Sprendimas retai kada būna grįstas viena priežastimi, dažnai jų visuma lemia sprendimus. Taip, jie prisijungia prie Paryžiaus konferencijos ir CO2 visuotino mažinimo. Ratifikavo ir tai, kad reikia sukurti bausmės sistemą. Taip pat jie patys įvertino, kad jiems dėl taršos stipriai išauga medicininės išlaidos, mažėja darbingumas ir pan. Taip pat uždarinėja didžiausiuose miestuose anglies katilines, kai kur visai uždrausti anglis planuoja. Taip kad ekologinis motyvas irgi yra. Kim'as visad buvo politinis projektas. Priešas vakarams, kad kinai mažiau kam kliūtų dėl Tibeto ir pan.
PupuDede 2017-02-22 13:20
Kokia žala sukuria?
immortallt 2017-02-22 14:28
Užsemti plotai, sužlugdytos ekosistemos, keičiamos upių vagos, kartais net pranykstantis vanduo ir pan. Jei tai daroma tarpekliuose - žala minimali, atviresnėse vietose - žala milžiniška.
AAA000 2017-02-22 17:29
zuvytes nepraplaukia aukstyn. naturalios nuosedines trasos nepapuola i uzsemiamus plotus zemyn. sutrinka ekosistemos. vidaus vandenu zuvu ekonomika kai kuriais atveja didesne nauda duoda negu visos babkes gautos uz elektra is uztvankos. o pvz Egiptas, kai Asuano uztvanka pasistate - visa Nilo zemupio zemdirbystes sritis numire. buvo grudu eksportuotojas - pasidare importuotojas... plius uzliejo kruva savo turizmo objektu...