Mokyklose psichologinis smurtas, žeminimas ir reketas - kasdienybė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-11-29 17:29
Taigi blet nusipirk dura ir sauk jam i xare.. ispresi problemas ;] tik sauk kur patamsi kad nieks nematytu
Anonymous 2008-11-29 17:35
tada zn nupjauk prie jo draugeliu ir sakyk 'tai pyderai dodat telefus, saibas , masinas ir viska ka turit.. arba nx dar siandien visi istaskyti busit'.. zn geriausia tai sakant saut kazkam i koja.. fsio ir tu nelieciamas busi
Nightbringer 2008-12-15 19:23
Na jei aš būšiau jo vietoje, tai nemanau, kad man proto būtų užteke nenušauti ar nesusprogdinti jų. Baisiausia yra ne jėga, o žinojimas. Pvz: aš žinau kaip pasidaryti savadarbi šautuvą. Ir kokia miną būtu neproblema suveikti ir t.t. Bet jeigu tokios problemos mokykloje, kodėl engiami mokinai negali pradėti kautis prieš juos? Juk jų mąstas turėtu būti pakankamai didelis. Ir pradėti burtis į grupes, pradėti nešiotis ir gamintis ginklus. Bent tada tai valdžia rimtai atkreips demėsi kai mokykloje prasidės ginkluoti susirėmimai.
Borland 2009-01-16 11:21
reikia tiesiog viena karta atsilaikyt ir neduot jiem pinigu ar dar ko, jei jau taip. Ir tie chuliganai dazniausiai atstoja, nes nemato prasmes kabinetis, vistiek nieko negaus Aisku atsilaikant nereikia provokuot ju dar labiau Bet jei viena kart nusileisi jiem, tai neatstos visa gyvenima
Mistė 2009-10-22 19:50
Šiaip gi ne vien dėl pinigų būna, kad priekabiauja. Kas kvailiausia, dažnai mokytojai, psichologai ieško problemos ne tuose, kurie priekabiauja, o tame, prie kurio priekabiauja. Bet šiaip kai ėjau į gimnaziją, tai visi man normalūs pasirodė, subrendę, o žemesnėse klasėse tai pasitaikydavo nemažai tokių nesubrendėlių – chuliganų. Na, kiti gal tokie ir lieka, tampa kokiais nusikaltėliais, visuomenės padugnėm. Mano draugė dabar mokosi gimnazijoje, tai joje tų nesubrendėlių kaip ir daugiau, bet ir tai šiemet (ji 10 klasėj) jau labiau susiprato ir normalesni jos bendraklasiai, kiek pasakojo. Tai sakyčiau tas su amžium praeina. Bet problema yra ir ji vis tik opi Lietuvoj. Esmė ne tik piniguose, dar yra psicholginis ir fizinis smurtas. Mano manymu, tai baisiau. Na, fizinis dar retsykiais gali būti ne toks baisus, jei nesužaloja visam gyvenimui, mėlynės užgija. Bet psichologinis smurtas... randai lieka amžiams. Galbūt mokiniai turėtų būti labiau prižiūrimi, gal taip tokios problemos būtų išspręstos. Bet kad net per pamokas mokytojai nesužiūri, kas vyksta.
Insomniakė 2010-05-23 19:19
Labiausiai sutinku su Nightbringer nuomone Jei mokiniui pastoviai grasinama peiliu ar kumščiais, tai kuo kaltas būtų jo vienas grasinimas kokiu šautuvu ar sprogmeniu...Tik tada būtų priversta sureaguot valdžia.