Kuo ypatinga Balmoralo pilis Škotijoje, kurioje mirė karalienė Elžbieta II – kodėl rezidencija ypač svarbi britų karališkajai šeimai? (Video)  ()

Pati pilis yra ant Dee upės krantų, Škotijos Aberdynšyro regione. Pastatas yra oficiali privati Jk monarchų rezidencija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-11 Kuo ypatinga Balmoralo pilis Škotijoje, kurioje mirė karalienė Elžbieta II – kodėl rezidencija ypač svarbi britų karališkajai šeimai? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balmoralo pilis yra didelis dvaras Aberdynšyre, Škotijoje, ir britų karališkosios šeimos rezidencija. Jis yra netoli Crathie kaimo, 14 km į vakarus nuo Balater ir 80 km į vakarus nuo Aberdyno.

Balmoralo pilis Škotijoje turi seną istoriją ir yra žinoma kaip karalienės Elžbietos II atostogų namai.

Pranešama, kad pirmoji rezidencija buvo pastatyta Balmoralyje 1390 m., tačiau britų karališkajai šeimai ji priklauso tik 170 metų.

Kaip rašoma Balmoralio pilies svetainėje, karalienė Viktorija pirmą kartą apsilankė Škotijoje 1842 m. rudenį su savo vyru princu Albertu. Ji įsimylėjo užmiesčio dvarą, o pora galiausiai jį įsigijo 1852 m.

Atoki rezidencija buvo laikoma per maža jų augančiai šeimai, todėl karališkoji pora jį nugriovė ir pastatė didingą pilį. Šiandien dvare yra 150 pastatų ir jis žinomas dėl savo gražios architektūros, didžiulių sodų ir įspūdingos karališkosios istorijos.

Balmoralio pilies dizainas ir architektūra

Pilį suprojektavo škotų architektai Johnas ir Williamas Smithai. Tėvo ir sūnaus komanda parengė planus apie 1852 m., o Škotijos gotikinio atgimimo stiliaus pilis buvo oficialiai baigta statyti 1856 m. Pranešama, kad pastatas pastatytas iš vietinio granito ir suskirstytas į dvi dalis, kurių viduryje yra kiemai. Vienas iš žymiausių pilies bruožų yra 24 m aukščio bokštas su laikrodžiu.

Nors Balmoral pilis yra vos 80 km į vakarus nuo Aberdyno, atrodo, kad tai visiškai kitas pasaulis. Daugiau kaip 20 000 hektarų ploto dvaras yra Dee upės slėnyje, Grampiano kalnų papėdėje. Pilis yra maždaug 282 m aukštyje virš jūros lygio terasoje, iš kurios atsiveria nuostabūs vaizdai į aplinkinį kraštovaizdį.

 

Balmoralas yra ypač puikus XIX amžiaus viduriui būdingo gražaus kaimo dvaro pavyzdys su parkais, miškais, medelynais, pasivaikščiojimais po miškus, krūmynais ir sodais, išdėstytais „romantišku“ aukštumų ir Dee slėnio kraštovaizdžiu.

Kraštovaizdžio sodininkas Jamesas Beattie ir menininkas Jamesas Gilesas padėjo princui Albertui suprojektuoti teritoriją – daugelio dvaro takų išdėstymas buvo specialiai sukurtas karalienei Viktorijai.

Balmoralo pilis ir karališkoji šeima

 

JK karališkoji šeima turi glaudžią istoriją su Balmoralo pilimi. Pirmiausia karalienė Elžbieta II ir princas Philipas Mountbattenas savo medaus mėnesį praleido Birkhill Lodge, kuris yra Balmoralo komplekso dalis.

1980 m. princas Charlesas atvežė princesę Dianą praleisti savaitgalį su šeima į Balmoralą. Teigiama, kad per tą laiką jų santykiai suklestėjo ir vos po metų jie susituokė. Po medaus mėnesio prie Viduržemio jūros pora leido laiką medžioklės namelyje netoli Balmoralo. Taip pat Balmorale, vos po 16 metų, princas Harry ir princas Williamas sužinojo apie tragišką ir ankstyvą savo motinos mirtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()