[Žinios trumpai] Putinas pajuto šiurpų jausmą, suvokęs grandiozinę nesėkmę - prasidėjo katastrofa  ()

Rusijos kariuomenė taip greitai subyrėjo Charkivo srityje, kad būsimas Rusijos Federacijos pralaimėjimas tapo akivaizdus visiems, mano Ivanas Jakovina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas ir jo „antroji pasaulyje“ armija pralaimi karą Ukrainoje. Tai tapo akivaizdu net aršiausiems „rusiškojo pasaulio“ gerbėjams dėl nuostabaus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo Charkivo srityje. Apie tai rašo žinomas Ukrainos žurnalistas, karo stebėtojas Ivanas Jakovina.

Jis mano, kad net Vladimiras Putinas suprato savo pralaimėjimą, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė Balakliją. „Manau, kad jį aplankė šiurpinantis grandiozinio susimovimo jausmas. Kai staiga supranti, KAIP yra blogai ir nepataisomai. Lengva forma taip nutinka, kai staiga atrandi, kad supainiojai laiką ir tavo lėktuvas pakilo prieš 10 minučių... Tai netgi fiziologiška – skrandyje viskas tarsi traukiasi“, – sakė Jakovina.

Jis neabejoja, kad Putinas niekada viešai nepripažins savo klaidos, tačiau savo viduje jau suvokė katastrofišką to, kas nutiko, mastą. „Šis jausmas dabar jį suvalgys iš vidaus“, – pridūrė žurnalistas. Jis tiki, kad dabar Putinas karštligiškai bandys įrodyti visiems, taip pat ir sau, kad karinė avantiūra Ukrainoje nebuvo klaida.

 

Anot Jakovinos, Ukrainai ateina ypač pavojingas karo laikotarpis. Desperatiškai norėdamas įrodyti, kad vis dar gali laimėti, V. Putinas yra pajėgus „visiškai beprotiško žiaurumo“ išpuoliams. Bet gali būti, kad jis darys dar daugiau klaidų ir, greičiausiai, sudegins paskutinius karinius rezervus bergždžiuose puolimuose.

(129)
(2)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: