[Žinios trumpai] Šaltiniai teigia apie neeilinį incidentą Kremliuje: pasitarimo metu generolas rėžė Putinui į akis visą tiesą apie karą Ukrainoje  (35)

Šaltiniai praneša, kad Kremliuje įvyko netikėtas karo Ukrainoje pralaimėjimo pripažinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susitikime su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu vienas iš Rusijos generolų paskelbė pralaimėjimą kare su Ukraina. Tokią informaciją paskelbė įtakingas Rusijos anoniminis „Telegram“ kanalas „General SVR“. Pabrėžtina - jokio oficialaus patvirtinimo nėra.

„Vakar (rugsėjo 8 d. – red.) įvyko reikšmingas, galbūt net epochinis įvykis, o pats žmogus, to įvykio kaltininkas, ir jo vakar ištarti žodžiai turi visas galimybes patekti į istorijos knygas“, rašė Rusų šaltinis.

Incidentas, anot jo, įvyko V. Putino susitikime su karininkais dėl „specialios operacijos“. Vienas generolas neva pasakė diktatoriui tiesą apie apgailėtiną Rusijos karių padėtį Ukrainos frontuose: pajėgų trūkumą ne tik puolimui, bet ir veiksmingai gynybai okupuotose teritorijose. Kalbos pabaigoje šis veikėjas tariamai pareiškė: „Tu pralaimėjai, Vladimirai Vladimirovičiau“.

Kaip rašo „General SVR“, reakcija į šiuos žodžius buvo visų susirinkusiųjų tyla ir šokas. FSB vadas Nikolajus Patruševas esą pradėjo šaukti ant generolo, kuris netylėjo ir ginčijosi. Karininkas buvo pašalintas iš susitikimo. Atrodo, kad susitikimas buvo virtualus ir išsišokėlis generolas buvo tiesiog atjungtas.

 

Po to, anot „General SVR“, likusieji pradėjo įtikinėti Putiną, kad generolo žodžiai buvo nesąmonė ir nėra oficiali Generalinio štabo ar Rusijos gynybos ministerijos pozicija. Rusijos diktatoriaus, ko gero, tai neįtikino, ir jis iki susitikimo pabaigos „tylėjo“.

(404)
(11)
(393)

Komentarai (35)

Susijusios žymos: