Totalus rusų desantininkų fiasko - prarado itin reikšmingą savo dalinio simbolį: tai laikoma didžiausia karo gėda, po kurios daliniui galas  (2)

Jie paliko mums savo ginklus: itin slaptą elektroninio karo įrangą, krūvą sviedinių pabūklams, daug minų ir šovinių, vienu žodžiu, jie daug paliko“, - teigė Berezovecas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarasas Berezovecas tapo šlovingo Rusijos oro desantininkų divizijos fiasko liudininku, kuri, skubėdama pamiršo ne tik ginklus, bet ir vėliavą. O juk vėliavą palikti ar prarasti nuo seno buvo laikoma didžiausia karo gėda.

Politologas ir Pirmosios atskiros specialiosios paskirties brigados, pavadintos Ivano Bohuno vardu, karininkas Berezovecas išsamiai papasakojo apie tai, kaip rusų įsibrovėliai apleido poziciją Novaja Gusarovkos kaime, esančiame 12 kilometrų nuo Balaklijos:

„Mūsų specialiosios paskirties bataliono kariai ten rado Idricos divizijos 150-ojo Kutuzovo ordino vėliavą. Tai kopija vėliavos, kuri buvo iškelta pergalės proga 1945 m. virš Reichstago. Vėliavą mūsų kariai nuėmė nuo vėliavos stiebo, bėgdami jie viską paliko“.

Telekanalo „Priamyj“ eteryje Berezovecas pažymėjo, kad be vėliavos, pozicijoje rado šlepečių, dantų pastos, gelio plaukams ir kitų higienos reikmenų. Ir taip pat apsaugines liemenes!

„Tai buvo desantas, legendiniai rusų desantininkai, oro desantininkai!“ – pabrėžė karininkas.

 

„Jie paliko mums savo ginklus: itin slaptą elektroninio karo įrangą, krūvą sviedinių pabūklams, daug minų ir šovinių, vienu žodžiu, jie daug paliko“.

Tada Berezovecas priminė nuo Senovės Romos laikų galiojusią taisyklę: jei karinis dalinys prarado kovinę vėliavą, jis turi būti išformuotas:

„Ir kadangi jie gėdingai paliko savo vėliavą, turėtų būti išformuoti ir jiems turėtų būti gėda“, – sakė Ukrainos karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(1)
(139)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: